Összeboronálták a Teslát egy kínai gyártóval - Reagált Elon Musk cége
Üzlet

Összeboronálták a Teslát egy kínai gyártóval - Reagált Elon Musk cége

Portfolio
A Tesla máris cáfolta azt az értesülést, amely szerint a kínai Tianjin Lishen akkumulátorgyártóval előzetes megállapodást írt alá.

Itt is a cáfolat

Kedden jelent meg a Reuters beszámolója, amelyben forrásokra hivatkozva arról írtak, hogy a Tesla és a Tianjin Lishen előzetes megállapodást kötött arról, hogy a kínai gyártó látja majd el akkumulátorokkal az amerikaiak sanghaji üzemét, ahol a tervek szerint a Model 3 készülhet majd.

Azonban nem kellett sokat várni a cáfolatra, a Tesla egyik szóvivője rögtön jelezte, hogy nem írtak alá semmilyen megállapodást a kínai céggel.

A hír egyrészt azért volt nagyon érdekes, mert a Tesla eddig kizárólag a Panasonic-kal működött együtt az akkumulátorgyártás területén, közösen építik Nevadában a Gigafactoryt is, a világ legnagyobb akkumulátorgyárát. Másrészt nemrég még arról szóltak a híradások, hogy a japán gyártó szeretné még szorosabbra fűzni az együttműködést a Teslával, ennek érdekében pedig bővítené kapacitásait, hogy a sanghaji üzemet is képesek legyenek ellátni akkumulátorokkal.

Már javában tart az építkezés

Ahogy arról pár hete beszámoltunk, megtörtént az alapkőletétel a sanghaji Tesla-üzemnél, Elon Musk büszkén jelentette be, hogy a kínai gyárat, a Gigafactory 3-at nyárra befejezik, ez lesz az első olyan Gigafactory, amit az USA-n kívül építenek fel.

A Gigafactory 3-ban a Model 3 (az USA-ban már gyártott szedán) és a Model Y (jövőbeni SUV) olcsóbb változatait gyártják, ezekkel az autókkal a kínai piacot látják majd el. A Model 3 és az Y drágább változatait, valamint az S és az X modelleket továbbra is az Egyesült Államokban fogják előállítani a tervek szerint.

Az új gyárban nem csak az elektromos autókat, hanem akkumulátorokat is készítenek majd. A Tesla nem véletlenül terjeszkedik Kínában, a Föld legnépesebb országában adják el a legtöbb elektromos autót, tavaly az értékesítés meghaladta az egymillió darabot. Egy másik érv a kínai gyártás mellett, hogy ezzel a Tesla megspórolhatja a magas vámokat és a szállítási költségeket, így versenyképesebb áron tudja majd kínálni járműveit.

(Bloomberg)
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
frankfurtitozsde