Zöld utat kapott a Tesla: letarolhatja egész Európát!
Üzlet

Zöld utat kapott a Tesla: letarolhatja egész Európát!

Portfolio
Hollandiában a Tesla Model 3 megszerezte a forgalomba helyezéshez és értékesítéshez szükséges típusjóváhagyási engedélyt. A gyártó legfrissebb twitter-posztja szerint az európai autópiacra szánt autók már el is hagyták a gyártószalagot. Ezzel fontos mérföldkőhöz érkezett a Tesla, amely az amerikai autópiac letarolása után hazai pályán mérkőzhet meg a német prémiumautó-gyártókkal.

Zöld utat kapott a Model 3

Hétfőn a holland hatóság zöld utat adott a Tesla Model 3 értékesítésének, az amerikai elektromosautó-gyártó legújabb modellje ugyanis megkapta a forgalomba helyezéshez szükséges típusjóváhagyási engedélyt - írja a MarketWatch. Ez egyrészt azért fontos, mert a holland hatóság döntésének köszönhetően a Model 3-t az EU egész területén árulhatja majd a Tesla. Másrészt pont került azoknak a találgatásoknak a végére, amelyek arról szóltak, vajon megfelelnek-e a legkisebb Tesláknak az EU-ban érvényes előírásoknak és sikerül-e megszereznie a típusjóváhagyást.

A Tesla szóvivője az üggyel kapcsolatban ismét elmondta, hogy a Model 3 szállítása várhatóan februárban megkezdődik majd az európai piacon. Az Electrek beszámolója szerint több mint 1000 darab Model 3 már el is hagyta San Francisco kikötőjét bő egy héttel ezelőtt. A Tesla a Twitteren pedig már posztolt is egy képet, amelyhez azt írták, hogy az európai autópiacra szánt Model 3-ok elhagyták a gyártószalagot.

Zöld utat kapott a Tesla: letarolhatja egész Európát!

Nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett a Tesla

Korábbi elemzésünkben részletesen foglalkoztunk azzal az előttünk kirajzolódó tervvel, amelynek célja nem lehet más, mint az, hogy a Tesla hosszú távon meg akarja hódítani a szedánok szegmensét is globálisan. Nagyon rossz hír ez a német prémiumgyártóknak, legnépszerűbb modelljeiknek ugyanis az amerikai vereség után, Európában és Kínában is meg kell mérkőzniük a Tesla Model 3-mal hamarosan.

Musk egyébként többször hangot is adott annak, hogy hatalmasak a várakozásaik az európai autópiaccal kapcsolatban, ahol közel kétszer annyi szedánt értékesítenek, mint Amerikában. Ezt a kijelentését egyébként részben a Párizsi Autószalon és a Goodwood fesztivál pozitív tapasztalataira alapozta.

Már konfigurálható a legkisebb Tesla Európában

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, már Európában is konfigurálható és rendelhető a Tesla új modellje, a Model 3. Két modell közül lehet választani, a nagy hatótávolságú duplamotoros változat 55 400 euróba (17,8 millió forint), az erősebb Performance modell pedig 66 100 euróba (21,3 millió forint) kerül. Előbbi hatótávja a WLTP szerint 560 kilométer, végsebessége 233 km/h, gyorsulása 0-ról 100-ra 4,8 másodperc, utóbbinál az adatok 530 km, 250 km/h, 3,5 másodperc.

Zöld utat kapott a Tesla: letarolhatja egész Európát!
Forrás: Tesla
Ezekre az árakra jönnek még rá az extrák: az alapszín a fekete, az ezüst és a kék metál még 1600 euróba (515 ezer forint) kerül, a fehér többrétegű metálfényezés 2100 euró (676 ezer forint), a gyönyörű piros metálért pedig 2600 eurót (837 ezer forint) kell fizetni. Az alapfelni a nem túl szép, cserébe már 18 colos és vélhetően jó légellenállású Aero felni, plusz 1600 euróért (515 ezer forint) 19 colos Sport felnit is lehet választani. A fekete beltér az alap, a csodálatos de valószínűleg nem túl praktikus fehér borításért 1050 euró (338 ezer forint) felárért juthatunk hozzá. Az Autopilot pedig 5200 eurós (1,7 millió forint) extra.

Zöld utat kapott a Tesla: letarolhatja egész Európát!
Forrás: Tesla
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
repules szegell iata GettyImages-1180597944
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
repules szegell iata GettyImages-1180597944