Üzlet

Eséssel zárta a szerdai kereskedést a magyar tőzsde

Portfolio
Ázsiában nem volt egyértelmű az irány a hét harmadik napján, az irányadó részvényindexek bár eséssel indították a szerdai kereskedést, a nap második felében a kontinens börzéi felfelé kapaszkodtak, bár a zárás felé közeledve elfogyott a lendület, míg a tengerentúli tőzsdék is emelkedtek, a szerdai kereskedés első felében, miután a kereskedelmi háborús aggodalmakat átmenetileg háttérbe szorították a kedvező vállalati gyorsjelentések. A magyar tőzsde eséssel zárta a napot, a hazai blue chipek felemásan teljesítettek.

Mérsékelt eséssel zárta a szerdai napot a BUX

Eséssel zárta a szerdai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 145 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek vegyesen teljesítettek. Az OTP 0,6 százalékos esés után 11 630 forinton zárt, míg a Richter 1,2 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 5700 forinton búcsúztak a hét harmadik napjától. A Mol mindemellett 0,2 százalékos erősödést követően 3256 forinton zártak, míg a Magyar Telekom 1,5 százalékos erősödés után 462,5 forinton fejezte be a szerdai kereskedést.


Lefordult a Kartonpack

Bár az elmúlt napok folyamán a Kartonpack árfolyama többször is napi limittel emelkedett, az árfolyam ma 18 százalékos pluszban is járt, a Kartonpack egészen 42 800 forintig emelkedett. Ezt követően azonban elfogyott a lendület, és a Kartonpack árfolyama nagyot esett, a részvény napi limittel 29 000 forintig zuhant.


Emelkednek az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, miután az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmakat sikeresen háttérbe szorították a vállalati gyorsjelentések, a tegnapi piaczárás után jelentő IBM a főbb sorokon felülteljesítette az elemzői várakozásokat, az IBM részvényei 7,9 százalékkal kerültek feljebb, a szerdai piacnyitás után. A Procter&Gamble árfolyama mindemellett 6 százalékkal került feljebb, miután a cég bevétel és profit soron is felülteljesítette az előzetes várakozásokat, míg a cég megemelte az idei évre vonatkozó bevétel előrejelzését. A szerdai piacnyitástól távolodva továbbra is emelkednek a tengerentúli tőzsdék, a Nasdaq 0,7 százalékos emelkedése mellett az S&P500 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Dow 248 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb.


Emelkedik a Magyar Telekom

Emelkednek a régiós részvényindexek szerdán, a bécsi börze 0,2 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a lengyel tőzsde 1,4 százalékot emelkedett. A hazai részvényindex is erősödik, a BUX 4,7 milliárd forintos forgalom és 131 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek, a BUX komponensei közül 1 százalékos emelkedésével a Magyar Telekom részvényei teljesítenek a legjobban.


Rekordra tör az amerikai olajipar

Februárban új csúcsra, napi 8,179 millió hordóra emelkedhet az Egyesült Államok palaolaj-termelése - közölte az Egyesült Államok Energiainformációs Ügynöksége (EIA).
Tovább

Menteni kell az Apple egyik beszállítóját

19 százalékot szárnyalt a ma hajnali kereskedésben a tokiói tőzsdén az Apple egyik beszállítója, a Japan Display árfolyama, miután a cég megmentéséről szóló hírek kaptak szárnyra. A japán vállalat LCD-kijelzőket gyárt az iPhone-okhoz, így miután az iPhone-értékesítések a vártnál gyengébben alakultak, a társaság nehéz helyzetbe került.
Tovább

Esnek az európai tőzsdék

Eséssel indul a hét harmadik napja az európai tőzsdéken, a piaci szereplőket a globális növekedési kilátásokkal kapcsolatos aggodalmak mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos félelmek ismét felerősödtek, miután amerikai lapértesülések szerint az USA az erre a hétre a kínai féllel tervezett egyeztetéseket lemondta, miután az Egyesült Államok több ponton is elégedetlen volt a tárgyalások előrehaladásával, bár az elnök gazdasági főtanácsadója később cáfolta a tárgyalások lemondását. Az ázsiai részvényindexek felemás teljesítményt nyújtottak szerdán, míg az irányadó európai részvényindexek mérsékelt eséssel kezdték a napot, a szerdai piacnyitástól távolodva a CAC40 0,5 százalékkal került lejjebb, a milánói börze 0,6 százalékot esett, míg a DAX 78 pontos mínusz mellet 0,7 százalékkal került lejjebb.


Mérsékelt eséssel vág neki a szerdai kereskedésnek a magyar tőzsde

Eséssel indul a szerdai kereskedés a magyar tőzsdén, a hazai részvényindex 70 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a mai piacnyitás után. A Magyar Telekom árfolyama 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Richter a nagy keddi esését követően 0,5 százalékkal került feljebb a szerdai piacnyitás után. A Mol és az OTP árfolyama egyaránt 0,4 százalékkal került lejjebb ma reggel.


Az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa aggasztja a befektetőket

Mi történik a tőzsdéken?

  • A hét első napján az amerikai részvénypiacok zárva tartottak, a tengerentúli tőzsdék a keddi kereskedést eséssel kezdték, miután a részvénypiacokra a globális növekedési kilátásokkal kapcsolatos aggodalmak vetettek árnyékot. A nap folyamán az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával összefüggő félelmek is felerősödtek, miután a Financial Times értesülései szerint az amerikai kormányzat visszalépett az erre hétre ütemezett tárgyalásoktól, amelynek keretében két kínai miniszterhelyettes az Egyesült Államokba utazott volna a január 30-31-én következő, magasabb szintű kereskedelmi egyeztetések előkészítése céljából, azonban a Trump adminisztráció több fontos kérdésben is elégedetlen a tárgyalások előrehaladásával, míg Larry Kudlow, az elnök gazdasági tanácsadója tagadta a megbeszélések elhalasztását. A tengerentúli tőzsdék eséssel zárták a keddi kereskedést, a Dow végül 302 pontos mínusz mellett 1,2 százalékkal került lejjebb, az S&P500 1,4 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 1,9 százalékos eséssel zárta a hét második napját.
  • Kedden tette közzé gyorsjelentését az IBM, a társaság bevétele 21,76 milliárd dollár lett a negyedik negyedévben minimálisan felülteljesítve az elemzők által várt 21,71 milliárd dollárt, míg az egy részvényre eső eredmény 4,87 dollár lett, ami meghaladta a 4,82 dolláros várakozásokat. A társaság beszámolóját kedvezően fogadták a befektetők, az IBM árfolyama 6,6 százalékkal került feljebb a zárás utáni kereskedésben.
  • Felemásan teljesítenek az ázsiai részvényindexek a hét harmadik napján, miután a piaci szereplőket az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírek intették óvatosságra. A Nikkei 0,1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde és a sanghaji börze egyaránt keddi záróértéke közelében jár, Ázsia más részein nem volt egyértelmű az irány szerdán, a dél-koreai Kospi 0,5 százalékos emelkedése mellett a szingapúri tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb.
  • Emelkedéssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 70 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,2 százalékos emelkedést követően 11 700 forinton zárt, míg a Mol 1,9 százalékkal került feljebb, az olajcég részvényei 3250 forinton zárták a hét második napját. A Magyar Telekom 0,2 százalékos erősödés után 455,5 forinton zárt, míg a Richter nagyot esett, a gyógyszergyártó részvényei 2,4 százalékos esés után 5770 forinton zárta a keddi kereskedést.
  • A határidős DAX index 38 ponttal került lejjebb szerda reggel, 0,3 százalékos esést vetítve előre a mai piacnyitásra.
  • A forint gyengüléssel indítja a szerdai napot az euróval szemben, egy euróért 318,23 forintot kell fizetni, míg egy dollár 279,93 forintba kerül.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Szerdán nem érkezik kiemelt hazai makroadat.
  • A hét harmadik napján a japán jegybank kamatdöntő ülést tart.
  • Szerdán nem érkezik kiemelt gazdasági statisztika az Egyesült Államokból.


Az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa aggasztja a befektetőket

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Eséssel zárták a keddi kereskedést a tengerentúli tőzsdék, az amerikai részvényindexek az elmúlt egy évben mutatott teljesítménye is negatív, a Dow 6,9 százalékkal került lejjebb az elmúlt egy év folyamán, míg az S&P500 az elmúlt egy évben 7,1 százalékkal került lejjebb.Az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa aggasztja a befektetőket

Gyorsjelentések a héten

Szerdán teszi közzé beszámolóját többek között a Comcast, a Procter&Gamble és a Ford is.Az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa aggasztja a befektetőket


Az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa aggasztja a befektetőket
Frankfurt Stock Exchange
kivánd190916
shutterstock_1077839366
A worker adjusts a control valve at the delayed coker unit of the Duna oil refinery operated by MOL  Photographer: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images
wizzairshutterstock
mobilfizetés shutter
gyakornoki_program_eupalyazat
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Frankfurt Stock Exchange