Üzlet

Három év után előkerült egy kínai vállalat rejtélyesen eltűnt vezetője

Portfolio
Három év után előkerült egy kínai élelmiszeripari cég rejtélyes körülmények között eltűnt vezetője - írja a Bloomberg. A befektetők örülnek neki, a részvények árfolyama 29 százalékot ugrott a hírre ma reggel, hatalmas forgalommal.
A húsfeldolgozással foglalkozó China Yurun Food Group alapítója és legnagyobb részvényese, Zhu Yicai három évvel ezelőtt tűnt el, a Bloomberg információi szerint egy ismeretlen helyen került felügyelet alá. Az üzletember családja kedden értesítette a vállalatot arról, hogy visszatért otthonába.

Nem egyedülálló eset Kínában, hogy vállalatvezetők tűnnek el hirtelen, majd bukkannak fel. A hírügynökség adatai szerint 2014 és 2017 között négy tőzsdei cég vezetője tűnt el Kínában, tavaly pedig újabb négy vezérnek veszett nyoma. Gyakran korrupciós vagy pénzügyi bűntényekkel kapcsolatos vizsgálatok alá kerülnek és nem csoda, hogy a vállalat elveszti a kapcsolatot velük egy olyan országban, ahol a jogi eljárások sokszor átláthatatlanok.

Hiába szinte "mindennaposak" az ilyen esetek, a részvények gyakran hevesen reagálnak az eltűnésekkel-megkerüléssel kapcsolatos hírekre. A China Yurun Food Group árfolyama 29 százalékkal ugrott meg a ma reggeli kereskedésben, a forgalom a 30-szorosa volt az átlagos napi forgalomnak. Zhu Yicai másik cége, a Nanjing Central Emporium Co. részvényei pedig 10 százalékkal kerültek feljebb.
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
bika wall street index tőzsde