Üzlet

Rekordra tör az amerikai olajipar

Portfolio
Februárban új csúcsra, napi 8,179 millió hordóra emelkedhet az Egyesült Államok palaolaj-termelése - közölte az Egyesült Államok Energiainformációs Ügynöksége (EIA).
A hét nagy tengerentúli palaolaj-termelő területről származó kitermelés összesen közel napi 63 ezer hordóval bővülhet a prognózis szerint. Elsősorban a palaolaj-termelés felfutásának köszönhetően az Egyesült Államok immár Szaúd-Arábiát és Oroszországot megelőzve a világ legnagyobb olajtermelője, a termelés az elmúlt hetekben elérte a napi 11,9 millió hordót.

A nem konvencionális palaolaj-kitermelés a tradicionális eljárásokhoz képest alacsonyabb olajárfolyam mellett is nyereséges tevékenység, azonban az árfolyamok nyomás alá kerülésének hatására a palaolaj-iparág lendülete is lassul, amelyhez a vezetékkapacitások viszonylagos szűkössége is hozzájárul.

Az EIA szerint az amerikai gáztermelés is új rekordot érhet el a következő hónapban. Prognózisuk szerint a kitermelés elérheti a napi 77,6 milliárd köblábat (közel 2,2 milliárd köbméter), ami 0,8 milliárd köblábbal haladja meg a januárban várható termelés szintjét, és immár a 13. egymást követő havi emelkedést jelentheti. 2018 februárjában az amerikai gáztermelés napi 64,4 milliárd köbláb (1,82 milliárd köbméter) volt.

Az ügynökség azt is jelezte, hogy a termelők decemberben 1429 új kutat fúrtak és 1211 kutat építettek készre, ezzel a megfúrt de nem kész kutak száma 2018 végére rekord magasságba, 8594 darabra emelkedett.

(Reuters)
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
cimlap_paksII
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Budapest