Elektromos autókkal bővítené szolgáltatását a Mol
Üzlet

Elektromos autókkal bővítené szolgáltatását a Mol

Portfolio
Egy évvel ezelőtti indulása óta több mint 40 ezer felhasználó regisztrált a Mol budapesti autómegosztó szolgáltatására, a Limóra. A Mol az évforduló alkalmából közölte, a jövőben folyamatosan növelni kívánja a gépkocsiflottát, és megerősítette, az elektromos autók arányát is emelné, a szolgáltatási terület folyamatos bővítése is a célok között szerepel.
Az indulásnál a társaság azt ígérte, 2020-ra a szolgáltatás működési területét Budapest közigazgatási határáig kívánja kiterjeszteni, illetve megduplázza flottáját, fokozatosan emelve benne az elektromos autók arányát. Az akkori ígéret szerint a flotta évente 100 elektromos autóval bővül majd, 2020-ban pedig a terv szerint már csak ilyen járművek alkotják majd az autóparkot. Ezt a tervet egyelőre nem sikerült időarányosan teljesíteni, az Index korábbi cikke szerint azért, mert bár a Mol továbbra is úgy gondolja, hogy az elektromos autók ígérik a legjobb megoldást a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére, azonban az elektromos autók rövid hatótávolsága és töltésének nagyobb időigénye problémákat okozott, ezért a társaság egyelőre inkább a benzines autók számát emelte.

A Mol Limo első éve számokban:

  • A Mol 2018. január 25-én indította el közösségi autómegosztó szolgáltatását, a Mol Limót.
  • A kezdetben 300 autóból álló flotta ma 450 autót számlál, melyben 100 elektromos, valamint 300 benzinüzemű Volkswagen up! és 50 Mercedes-Benz A-osztály jármű áll a felhasználók rendelkezésére.
  • Az indulás óta 3 millió kilométert tettek meg a Mol Limo autói, és több mint 10 millió percet voltak forgalomban.
  • Ezalatt több mint 200 000 kWh energiát használtak fel, ami megegyezik 100 magyar család átlagos éves villamosenergia fogyasztásával.
  • A Limo-zóna a kezdeti 60 km2-ről mára 77,5 km2-re nőtt párhuzamosan a flotta bővítésével. Így 1 km2-en belül továbbra is átlagosan 6 autót találhatnak a felhasználók, ami azt jelenti, hogy sétatávolságban átlagosan 5 percen belül elérhetők az autók.


Címlapkép: Mol
mkb fintechlab design summit
Alteo klub
STA_28800
GettyImages-1186510967
Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Alteo klub