Előfizetői tartalom

Februártól AutoWallis néven folytatja az Altera

Portfolio
Február 1-től lehet új néven, AutoWallisként lehet kereskedni az Altera részvényeivel, a változással együtt a részvények névértéke is megváltozik (split), az eddigi 100 forint 12,5-re módosul, mely lépéssel együtt a tőzsdére bevezetett részvények darabszáma a nyolcszorosára emelkedik. Ezt követően a Budapesti Értéktőzsde autós cégének korábban elhatározott, 15,8 milliárd forint összegű apporttal történt tőkeemelésből származó új részvényeket vezetik be, melyekkel február 7-én lehet majd először kereskedni. A névváltásra, splitre és az új részvények bevezetésére azt követően kerül sor, hogy az AutoWallis tulajdonába került a Wallis Csoport négy gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó és autós szolgáltatásokat nyújtó vállalata.

Utolsó fázisához érkezik a korábbi nevén Altera Nyrt. átalakulása, miután a társaság december 17-én elhatározott névváltása és részvényfelaprózása a cégbírósági és egyéb hivatalos eljárásokat követően megtörténik a Budapesti Értéktőzsdén is. A tőzsde autós cégének részvényei így február első napjától AutoWallis Nyrt. néven lesznek elérhetőek a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés