Üzlet

Örültek az amerikai tőzsdék Trump aláírásának

Portfolio
Jó hangulatban zárult a hét az amerikai tőzsdéken, emelkedtek az irányadó indexek a hét utolsó kereskedési napján. Úgy tűnik, a befektetők nem törődtek az Intel csalódást keltő negyedéves jelentésével, inkább örültek a kormányzati leállás átmeneti megszűnésének.

Pluszos zárás

A Dow 176, pontos, vagyis 0,7 százalékos, az S&P 500 0,8, a Nasdaq 1,3 százalékos pluszban zárta a kereskedést.

Örülnek az amerikai tőzsdék Trump aláírásának

Donald Trump pénteken bejelentette, hogy aláírja a kormányzat működéséhez három hétre elegendő költségvetést, amit a Demokrata Párt javasolt. Azonban nem lehet teljesen megnyugodni, ugyanis az amerikai elnök közölte, hogy nem enged a falépítési terveiből és ha nem sikerül erről megállapodni, akkor vagy ismét leáll a kormányzati munka, vagy rendkívüli állapotot hirdet ki.

A befektetők mindenesetre örülnek, az amerikai indexek emelkednek: a Dow 156 pontot erősödött, ami 0,6 százalékos plusznak felel meg, az S&P 500 0,7, a Nasdaq pedig 1,2 százalékot emelkedett.

A felerősödő kockázatvállalási hajlandóságból főleg a techpapírok profitáltak pénteken, az Apple 3, az Amazon 1, az Alphabet 1,5, a Facebook 2,2 százalékot emelkedett. Az Intel viszont több mint 6 százalékot zuhant, miután csalódást keltő negyedéves számokat tett közzé.

Bár a chipgyártó profitja felülmúlta a várakozásokat, a bevétel ugyanakkor elmaradt az elemzői konszenzustól és 2019-re is mindössze 1 százalékos bevételnövekedéssel számol a menedzsment. Az első negyedévre 87 centes egy részvényre jutó eredményt vár a társaság, ami 14 centtel marad el az elemzői várakozásoktól.

Donald Trump rendkívüli állapot kihirdetésével fenyegetőzik

Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében pénteken bejelentette, hogy aláírja a kormányzat működéséhez három hétre elegendő költségvetést, amit a Demokrata Párt javasolt. De kijelentette, hogy nem enged a falépítési terveiből és ha nem sikerül erről megállapodni, akkor vagy ismét leáll a kormányzati munka, vagy rendkívüli állapotot hirdet ki. Tovább a cikkhez
zöldpártok bern svájc tüntetés
BÉT
foldgazgetty
volkswagenshutterstock
Alteo klub
facebook libra szablyozás
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BÉT