Ezért szakított az Ikea a Szarvasi-gyárral
Üzlet

Ezért szakított az Ikea a Szarvasi-gyárral

Portfolio
Súlyos válságba került a kávéfőzőket és lámpákat gyártó Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. az elmúlt hónapokban. Legnagyobb ügyfele, az Ikea úgy döntött, hogy megszünteti az együttműködést a céggel, ami a tönk szélére sodorta a céget. Az Ikea közleménye alapján a termékek minőségével lehetett a gond.

Az Ikea a hosszútávú beszállítói kapcsolatokat tűzi ki céljául, hiszen ez garantálja azt, hogy a gyártás hatékony legyen, a termékeket közös erőfeszítéssel folyamatosan a vállalat partnerével együtt fejlessze és a vásárlók elérhető áru és minőségi terméket kaphassanak. A Szarvasi Vas és Fémipari vállalat is ezt példázta, akivel 20 éven át dolgozott együtt a svéd Ikea.

Ezzel együtt, az Ikea számára a legfontosabb a vásárlók elégedettsége, ezért a vállalat úgy döntött, hogy megszűnteti az együttműködést. Ennek oka pedig az, hogy az Ikea mindig úgy hoz döntéseket hogy az mind az üzlet, mind a vásárló számára a legjobb legyen. Legfőképpen pedig a minőség az, amiben az Ikea nem köt kompromisszumot.

Jogi megfontolásból és a beszállító iránti tiszteletből az Ikea nem oszt meg további részleteket az együttműködésről. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy minden közös együttműködés befejezése előtt az Ikea részletes tervet készít a beszállítóval egyeztetve az üzletmenet kifuttatásával kapcsolatban annak minden aspektusát szem előtt tartva. Ennek célja azoknak a feltételeknek a megteremtése, hogy a partner tovább tudja folytatni működését

- olvasható az Ikea közleményében.

A Szarvasi-gyár súlyos likviditási problémákkal küzd, ami miatt elbocsátásokra is kényszerült az elmúlt hónapokban. Tavaly másfél milliárd forintból fejlesztette lámpagyárát, de ez sem segített, a vezetőség ősszel leállította a beruházást és az eszközök értékesítése mellett döntött. Korábban a bérelt munkaerővel együtt több mint 400 saját és munkaerő-kölcsönzőtől igénybe vett dolgozót foglalkoztattak; 2018 nyara óta fokozatosan, összesen több mint 200 embert voltak kénytelenek elbocsátani.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. likviditási gondjait állítólag a lámpagyártás piaci környezetének megváltozása, egyes termékek veszteségessé válása és az új, nagy volumenben gyártani tervezett lámpamegrendelésének (az Ikea lakberendezési vállalatnak) visszaesése okozta. A társaság a Klubrádiónak azt nyilatkozta az elmúlt hét végén, hogy a termelés befejezése mellett döntött.

Ezért szakított az Ikea a Szarvasi-gyárral
Forrás: MTI/ Rosta Tibor
Orbán Viktor Prága
GettyImages-1174045407
Budapest ingatlanpiac lakások madártávlat
Névtelen tervválság forint
GettyImages-1187738330
eromu
K_EPA20190122208
GettyImages-1175389290
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-1187738330