Előfizetői tartalom

Nagyon erős a magyar Audi-sztrájk, megtörheti a németeket

Múlt hét csütörtök óta sztrájkolnak a munkavállalók az Audi győri üzemében, a munkabeszüntetés már a VW-konszern német üzemeit is kezdi megbénítani. A győriek alkupozíciója kifejezetten erős, hiszen a világ egyik legnagyobb autógyártójának 32 üzemét a világ legnagyobb motorgyárának számító győri gyárból látják el motorokkal, így ha itt áll a gyártás, akkor előbb-utóbb más VW-csoportos üzemekben is megérzik a magyarországi leállás hatását. A magyar sztrájk azonban az Audi számára kifejezetten kellemetlen időpontban jött, a német cég ugyanis pont múlt hét csütörtökön jelentett be ambiciózus tervet, aminek a teljesítése a bevételek növelés mellett vélhetően csak masszív költségcsökkentéssel lehetséges. Megnéztük, milyen eredménnyel jártak az elmúlt években a konszern kelet-európai üzemeiben a sztrájkok vagy sztrájkfenyegetések.

Portfolio-MAGE Járműipar 2019 A hazai járműipar kilátásai is terítékre kerülnek a Portfolio-MAGE Járműipar 2019 konferenciáján. Részletek itt: Információ és jelentkezés Bár a Volkswagen-csoport kelet-európai alkalmazottainak keresete jellemzően meghaladja az adott ország átlagbérét, a konszernen belül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés