Előfizetői tartalom

A bitcoinhoz hasonló megoldással mentené a kkv-kat egy magyar cég

Portfolio
Komoly problémákat okoz Európa-szerte a kkv-knak a számlafeldolgozás, a késedelmes fizetés és az ebből következő forráshiány, több külföldi startup mellett most egy magyar e-számlázással foglalkozó vállalat is nekimegy a kérdésnek. Egy magyar számlázással foglalkozó cég a bitcoin mögött álló megosztott főkönyvi technológiához közel álló, saját elven működő módszerrel érné el, hogy az e-számlázás és általában az elektronikus dokumentumokkal való munka új szolgáltatások bevezetését eredményezhesse, és például sokkal rugalmasabbá tegye a kkv-k-finanszírozását.

Európa szerte évente több tízezer kkv megy csődbe, amiért az általuk kiállított számlákat késve fizetik üzleti partnereik. Számos cég eleve 30-90 napos fizetési határidővel állít ki számlákat, az Atradius hitelbiztosító adatai szerint a megrendelők alig 58%-a fizet időben, melynek oka többek közt az is, hogy a kkv-k nem számolnak fel késedelmi kamatot, de közre játszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés