Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak
Üzlet

Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak

Portfolio
Mozgalmasan indult az év első hónapja a tőkepiacokon, a tengerentúli tőzsdék erősödésével párhuzamosan a magyar tőzsde is emelkedéssel vágott neki az évnek, bár a csúcsdöntés egyelőre nem jött össze a BUX-nak. A Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből kiderül, hogy a profi befektetők az ANY Biztonsági Nyomda mellett az Alteo és a Graphisoft Park részvényeit kedvelik leginkább, míg a hazai blue chipek közül az OTP részvényeiért rajonganak a hazai alapkezelők.
A felmérésben részvevő alapkezelők: Allianz, Dialóg, Diófa, Erste Alapkezelő, Equilor, Generali, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Tavaly decemberben hatalmasat estek a tengerentúli részvényindexek, és a német tőzsde is lejjebb került, azonban januárban a kereskedelmi háborús aggodalmak csökkenése, és a globális növekedési kilátásokkal kapcsolatos feszültség enyhülése ismét előcsalogatta a vevőket a részvénypiacokon. Januárban a hazai részvényindex is emelkedett, a javuló részvénypiaci hangulatban a BUX a tavalyi csúcsa közelébe érkezett meg, bár a magyar tőzsde lendülete januárban utolsó hetében megtört, és a BUX lefelé vette az irányt.

Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak
A magyar tőzsde erőteljes emelkedéssel vágott neki az új évnek, a BUX januárban új lokális csúcsot ütött, bár a hazai részvényindex végül nem tudott a 2018-as januári, történelmi csúcsa közelébe felkapaszkodni. A felmérésünkben résztvevő alapkezelők 89 százaléka számít arra, hogy a BUX a következő három hónap folyamán mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat majd, míg az alapkezelők 11 százaléka nagyobb, 5-15 százalékos esést is elképzelhetőnek tart a következő három hónap során. 12 hónapos időtávon az alapkezelők 44 százaléka szerint mozoghat majd a magyar tőzsde a mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban, míg a profik 33 százaléka vár nagyobb, 5 és 15 százalék közötti gyengülést a hazai részvényindextől. Egy szűk kisebbség azonban továbbra is optimista, a felmérésben résztvevő alapkezelők 22 százaléka tart elképzelhetőnek 5-15 százalékos emelkedést a következő 12 hónap során.

Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak
Az alapkezelői válaszokból képzett mutató nem mutatott érdemi elmozdulást 3 hónapos időtávon, miután a felmérésben résztvevő alapkezelők jelentős többsége továbbra is csupán mérsékelt elmozdulást várt a hazai részvényindextől. Az alapkezelői válaszokból képzett mutató alapján 12 hónapos időtávon a pesszimizmus kismértékű csökkenése látható, miután a válaszadók nagyobb része bár mérsékelt elmozdulást, illetve sávozást vár, azonban az alapkezelők immár 22 százaléka tart elképzelhetőnek nagyobb emelkedést a magyar tőzsdén a következő 12 hónap folyamán.

Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak


Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak
A hazai blue chipek közül az alapkezelők ebben a hónapban az OTP részvényeit kedvelték a leginkább, a bankpapír 3 említést kapott. Az OTP háza táján szinte forr a levegő az elmúlt hetekben, a társaság akvizíciós gépezete valósággal dübörög, miután januárban sor került a bolgár pénzintézet, az Expressbank megvásárlásának pénzügyi zárására, Csányi Sándor arról beszélt, hogy a cég szívesen belépne a szlovén bankpiacra, míg a társaság február elején jelentette be, hogy megvette a negyedik legnagyobb moldáv bank, a Mobiasbanca többségi részesedését a francia Societe Generale-tól. A blue chipek közül a Magyar Telekom és a Richter egyaránt 2-2 említést kaptak.

A midcapek közül a meglepetést ezúttal az ANY Biztonsági Nyomda szolgáltatta, amelynek részvényeit ebben a hónapban négy alapkezelő jelölte meg kedvenceként. Az Alteo és a Graphisoft Park papírjai 3-3 említést kaptak, míg a Rába részvényeit két alapkezelő emelte ki ebben a hónapban.

Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak
A legkevésbé kedvelt blue chipek között a Richter részvényei ebben a hónapban 3 említést kaptak, a Mol papírjait két alapkezelő emelte ki, mint legkevésbé kedvelt részvényt, míg az OTP és a Magyar Telekom egyaránt 1-1 említést kapott. A közepes kapitalizációjú részvények közül a 4iG, az Appeninn, a Konzum és az Opus egyaránt 2-2 említést kapott ebben a hónapban.

Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak
Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde
Frankfurti tőzsde
cimlap_Hernadi
Volkswagen
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
sme kkv csomag laptop
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde