Üzlet

Christopher Mattheisen lesz a Microsoft Magyarország vezetője

Portfolio
Christopher Mattheisent nevezték ki a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatójának, aki 2019. március 4-től tölti be a pozíciót és irányítja a Microsoft Magyarország tevékenységét.
Christopher Mattheisen 19 évet töltött el a Magyar Telekomnál, ebből 12 évet vezérigazgatói pozícióban, majd tavaly július 1-jei hatállyal távozott a társaságtól. Azt már eddig is tudtuk, hogy nem tervezi, hogy nyugdíjba vonuljon, sok terve volt az IT-szektoron belül és azon kívül is, most viszont meglepetésre az a bejelentés érkezett, hogy a korábbi Telekom-vezér ügyvezető igazgatóként folytatja, mégpedig a Microsoft Magyarországnál, amelynek ügyvezető igazgatói pozícióját fogja betölteni március 4-től. Mattheisen Bábel Gabriellát váltja, aki megbízott ügyvezető igazgatóként irányította a magyar operációt, miután Szentkuti Gabriella tavaly június végén távozott a Microsoft Magyarország éléről.


"Nagy izgalommal csatlakozom a Microsoft csaptához. A felhő, a big data, a dolgok internete, a mesterséges intelligencia, de még a kiterjesztett- vagy a virtuális valóság is mára a technológia fejlődésének meghatározói, a Microsoft pedig mindegyik területen vezető szerepet tölt be. Új pozíciómban arra fogok törekedni, hogy a magyar vállalkozások és szervezetek maximálisan kiaknázhassák az ezekben a technológiákban rejlő lehetőségeket" - nyilatkozta kinevezése kapcsán Christopher Mattheisen.

Christopher Mattheisen lesz a Microsoft Magyarország vezetője
Az elmúlt több mint két évtizedben Christopher Mattheisen a telekommunikációs és informatikai szektorban dolgozott vezető beosztásban. Karrierje a hazai Westell 900-nál indult, majd marketing, értékesítési és stratégiai területekért felelt európai mobil szolgáltatóknál; többek között Lengyelországban az ERA GSM-nél, a MédiaOne International-nál, a BT Cellnet-nél (O2), illetve két informatikai startupnál az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. 2002-ben tért vissza Magyarországra, hogy átvegye a Magyar Telekom vezetékes üzletágának vezetését. 2006-ban vezérigazgatóvá nevezték ki, majd 12 éven át sikeresen vezette a céget.

Arról, hogy hogyan teljesített a Magyar Telekom, és hogyan alakult a vállalat részvényárfolyama Christopher Mattheisen irányítása alatt, itt írtunk részletesebben. Mattheisennel több interjút is készítettünk, a legutóbbi portfoliós interjú itt olvasható el.
nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
nyse tőzsde usa részvény