Digitális gengszternek nevezték a Facebookot
Üzlet

Digitális gengszternek nevezték a Facebookot

Portfolio
A Facebook "szándékosan és tudatosan" megsértette a brit adatvédelmi és versenytörvényeket, sürgősen vizsgálatot kellene indítani és meg kellene szabályozni a céget - állítja a brit digitalizációért, kultúráért, médiáért és sportért felelős bizottság ma publikált jelentése. A vizsgálat 18 hónapon keresztül készült a Facebookról és a többi közösségi média vállalatról.
A 108 oldalas dokumentumban a brit politikusok felszólalnak amellett, hogy alakuljon egy független szabályozó hatóság a közösségi média oldalak számára és legyen egy kötelező magatartási kódex, amit ha megszegnek, akkor nagy büntetéseket kapjanak.

A Facebookhoz hasonló vállalatoknak nem kellene engedni, hogy digitális gengszterekként viselkedjenek az online világban, azt gondolva, hogy a törvények felett állnak

- mondja a tanulmány. Példának hozták fel, amikor a Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg visszautasította, hogy a brit parlament előtt megjelenjen. Csak az amerikai Kongresszus kérdéseire válaszolgatott, az Egyesült Királyságba másokat küldött a vállalattól a meghallgatásra.

Mark Zuckerberg nem mutatja azt a vezetői és személyes felelősséget, amit el lehetne várni attól, aki a világ egyik legnagyobb vállalatának élén áll

- mondta el a bizottság elnöke, Damian Collins. Hozzátette, hogy a Facebook segítette a nyomozást és válaszoltak a kérdésekre.

A bizottság vizsgálata nagyrészt a Facebook adatgyűjtési gyakorlatára fókuszált és Cambridge Analytica adatbotrányára, ami felhasználók millióinak adatait szivárogtatta ki. Közzétettek egy belső levelezést is egy kaliforniai perhez kapcsolódóan, amit a Facebook egy alkalmazásfejlesztővel folytatott. Ebből kiderült, hogy a Facebook bizonyos vállalatoknak speciális hozzáférést biztosított a felhasználók adataihoz.

(CNBC)

A címlapkép forrása: AFP / Saul Loeb
foldgazgetty
volkswagenshutterstock
Alteo klub
facebook libra szablyozás
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
volkswagenshutterstock