Előfizetői tartalom

Napelemek: e-töltővel, tárolóval kombinált rendszereket vizsgál az állami közműcég

Portfolio
Napelemből, áramtárolóból és autótöltőből álló rendszerek gazdaságosságát vizsgálja az állami közműcég, amely az első félév végére átjárhatóvá tenné az országot elektromos autókkal - mondta Hiezl Gábor, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. vezérigazgatója a Világgazdaságnak, aki február 14-től az NKM Áramszolgáltató Zrt.-nek és az NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nek is a vezérigazgatója.

A társaság tavaly Kecelen adott át egy energiatárolót, idén pedig Zsombón terveznek egyet átadni. Kis, 20-25 kilowattos, néhány tízmillió forintba kerülő berendezésekről van szó. Ha kedvezők lesznek a tapasztalatok, akkor újabbakat is telepítenek. Elmondása szerint olyan rendszerek gazdaságosságát is vizsgálják, amelyek egy napelemből, egy áramtárolóból és egy autótöltőből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés