Előfizetői tartalom

Megint lehet nagyot álmodni a Telekomnál

Évek óta jóval magasabb osztalék kifizetését is lehetővé tennék a Magyar Telekom eredményei annál, mint amennyit ténylegesen kifizet részvényeseinek. Indok mindig volt arra, hogy miért óvatos a menedzsment: hol a Digi vagy egy állami mobilcég piacra lépése, hol a roamingdíjak eltörlése, hol pedig az újabb frekvenciavásárlások és egyéb beruházások, vagy egyszerűen az erős verseny volt a magyarázat, miért marad el a cég osztalékfizetése a potenciálistól. Jövőre azonban már a mostaninál magasabb osztalékot fizethet a Telekom, újra van remény arra, hogy a menedzsment óvatosan, de elkezdi emelni az osztalékot. Ez a legfontosabb üzenete a Magyar Telekom legfrissebb gyorsjelentésének.

Lényeg: az osztalékPersze nyilván az is fontos, hogy hogy teljesített tavaly a Telekom, és az is, mire számít idén a menedzsment, de kezdjük a lényeggel: még sincs kőbe vésve, hogy a Telekom nem fizethet részvényenként 25 forintnál magasabb osztalékot, a menedzsment szerint ugyanis a 2019-es eredmény után 27 forintot is kifizethet a vállalat. A megemelt osztalékvárakozással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés