Előfizetői tartalom

Drasztikus átalakítás az Audinál: a motorok harmadát kiveszik a kínálatból, megrostálják a felsővezetést

Portfolio
Az eladások évek óta csökkennek, a profitabilitás jóval elmarad a versenytársakétól, emiatt drasztikus átalakítás előtt áll az Audi. Az új vezér, a holland Bram Schot vezetésével 2022-ig 15 milliárd eurót akarnak megspórolni a cégnél, emiatt zsugorodik a motor- és modellvariáns-kínálat, felsővezetői pozíciók szűnnek meg, és jelentősen csökkentik a nyersanyag- és alkatrészköltségeket is. A megoldás részben az, hogy fokozottabban együttműködik az Audi más márkákkal a Volkswagen-csoporton belül, erről is beszélt Bram Schot a Handelsblattnak adott interjúban.

Az interjú érdekesebb gondolatai: Az interjúban az Audi-vezér elismerte, hogy a vállalat nem készült fel megfelelően a WLTP-re való átállásra, amiből a cég vezetése azt tanulta meg, hogy az Audi kínálata túlságosan komplex, mostantól a vállalat a kínálatban arra fókuszál, hogy amit a vevők ténylegesen szeretnének, így összességében kisebb kínálattal is ki tudják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés