Üzlet

Engedély nélkül kezdték el építeni a Tescóban a Media Markt-üzleteket?

Portfolio
Kérdésessé válhat a Tesco és a Media Markt nemrég bejelentett összefonódása, aminek keretein belül a Media Markt önálló üzletrészeket alakít ki néhány Tesco-hipermarket eladóterén, felváltva a Tesco elektronikai részlegeit - írja a Magyar Nemzet.
A lap értesülései szerint bár a versenyhatóság jóváhagyását megkapta a két vállalat, de a plázastoptörvény alól felmentést adó bizottságnál eddig nem kezdeményezték az engedélyezési eljárást. Pedig az is szükséges lenne hozzá.

A tervek szerint a Media Markt hosszú távú bérleti szerződéssel kilenc Tesco áruházban átveszi a műszaki cikkek értékesítését úgy, hogy az eladótéren belül szakosított boltokat építenek ki. Az átalakítás egy budapesti, egy veszprémi, egy győri, egy soproni, egy bajai, egy esztergomi, egy szekszárdi, egy dunaújvárosi, egy kaposvári és egy tatabányai Tesco-hipermarketet érint.

A versenyhatóság január végén megállapította, hogy ez nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacokon. De a plázákra vonatkozó szabályok tavaly augusztusban úgy módosultak, hogy nem csak a 400 négyzetméternél nagyobb bruttó alapterületű kereskedelmi építmények felépítéséhez van szükség eljárásra, hanem az olyan átalakításokhoz is, amihez egyébként nem kell külön építési engedély. Ha módosul a már meglévő építmény, helyiség alaprajzi elrendezése, akkor egy bizottsághoz kell fordulni, amely mérlegeli a környezetvédelemre, vidékfejlesztésre, épített környezetre és a környék többi kereskedelmi építményére gyakorolt várható hatásait - emlékeztet a lap.

A Magyar Nemzet megkérdezte a Tescót arról, hogy hol tart a folyamat, elmondásuk szerint jelenleg zajlik a Media Markt-polcok áthelyezése a Tesco pesti úti áruházában, ahol február 28-tól már fogadja a vásárlókat a Media Markt. A Tesco és a Media Markt minden szükséges engedéllyel rendelkezik az együttműködés elindításához - nyilatkozta a Tesco.
BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT