Üzlet

Lefékeztek az amerikai tőzsdék

Portfolio
Nap közben valamelyest elromlott a hangulat a világ tőzsdéin, az európai részvénypiacokon már nincs az az optimizmus, ami nap elején volt, de az elmozdulások csak mérsékeltek, nagyobb esésről egyelőre nem beszélhetünk.

Esnek az amerikai tőzsdék

0,3-0,4 százalékos mínuszban állnak az amerikai tőzsdék, az esés annak tudható be, hogy több gyenge amerikai makroadatot is közzétettek, ráadásul úgy tűnik, hogy elakadtak az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások is.

A 4iG is FTSE indexbe kerül be

A 4iG menedzsmentje is bejelentette, hogy a vállalat részvényei FTSE indexbe kerülnek be. Tovább a cikkhez

Meglepetés a Telekomnál, mégis esik az árfolyam. Mi történik?

Sok jó hírt tett közzé a Magyar Telekom, mégis esik ma az árfolyam. Mutatjuk, miért. Tovább a cikkhez

Izgalmas mozgások a magyar tőzsdén

Jó a hangulat az európai tőzsdéken, a tegnapi emelkedést követően tovább emelkedik ma a francia és a német tőzsde is, a BUX azonban alulteljesítő, mind a 4 hazai blue chip árfolyama esik. A magyar tőzsdei papíroknál vegyesek az elmozdulások, a Magyar Telekom a tegnapi gyorsjelentés után több mint 1 százalékkal lejjebb került, pedig a menedzsment megemelte az osztalékvárakozását, a Graphisoft Park vezetése megemelte várakozását, erre közel másfél százalékot ugrott az árfolyam, az Est Mediánál és az AutoWallisnál az FTSE indexekbe történő bekerülés hat még mindig pozitívan, előbbi 3, utóbbi 5 százalékot emelkedett.

Izgalmas nap jön a magyar tőzsdén

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Alapvetően jó volt a hangulat a világ tőzsdéin, a vezető európai és amerikai részvényindexek is emelkedtek. A francia és a német tőzsde 0,7 illetve 0,8 százalékkal került feljebb, az S&P és a Dow 0,2 százalékot erősödött.

Mik az előjelek mára?

Kitart a jó hangulat, az MSCI Ázsia index tavaly október óta nem látott csúcsra emelkedett, erősödtek a vezető kínai részvényindexek, és a határidős részvényindexek állása alapján az európai és az amerikai tőzsdék is emelkedhetnek a nyitás után.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az elmúlt napok emelkedése gyakorlatilag megelőlegezett bizalom az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásoknak, és az eddigi nyilatkozatok alapján a megállapodás felé haladnak a felek.

Mire érdemes ma figyelni?

Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos hírek mozgathatják a tőzsdéket, de fontos makroadatok is érkeznek: Magyarországról kiskereskedelmi adat érkezik, európai és amerikai beszerzésimenedzser indexek legutóbbi értékeit is közzéteszik és délután az amerikai tartós fogyasztási cikkek rendeléséről is friss adat érkezik. A magyar tőzsdén a Magyar Telekom, a Rába és a Graphisoft Park papírjait érdemes figyelni, ezek a társaságok tegnap piaczárás után tették közzé legfrissebb számaikat.Izgalmas nap jön a magyar tőzsdén

Folytatódik a gyorsjelentési szezon, az európai cégek közül többek között az AXA, a Deutsche Telekom a Henkel és a Barclays teszi közzé negyedéves számait, az amerikai vállalatok közül ma jelent a HP és a Kraft Heinz.Izgalmas nap jön a magyar tőzsdén

Mi történt eddig a tőzsdéken?Izgalmas nap jön a magyar tőzsdén
mol olajipar
huawei mobiltelefon
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
mol olajipar