Tíz százalékos béremelést kértek a postások, nem kapták meg
Üzlet

Tíz százalékos béremelést kértek a postások, nem kapták meg

Portfolio
Demonstrációra készülnek a Magyar Posta dolgozói, a Népszava szerint ugyanis a munkáltató nem fogadta el az átlagos 10 százalékos béremelési javaslatot.
Hamarosan Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Vám utcai irodája elé vonulnak a postai dolgozók - jelezte a lapnak Ádám István, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének elnöke. Fel akarják hívni a figyelmet arra, hogy egyes területeken 30-40 százalékos az elvándorlás, ami az ott maradó dolgozók helyzetét súlyosbítja.

A szövetség még február elején írt levelet a miniszternek, azonban nem érkezett eddig válasz és a Posta vezetése nem fogadta el a dolgozók követelését.

Ezért a POFÉSZ választmánya demonstrációs bizottság létrehozásáról döntött, amihez csatlakozik a szintén a Munkástanácsokhoz tartozó Kézbesítők Szakszervezete is.

Az érdekvédelmi vezető emlékeztetett arra, hogy a 2017-ben megkötött hároméves 32 százalékos bérmegállapodás keretében 2019-re mindössze 6 százalékos emelés maradt, amit a Posta vezetése megtoldott plusz két százalékkal, de ez sem képes megállítani az elvándorlást.

A demonstrációt szombatra tervezik, hogy a lakosság ebből minél kevesebbet érezzen. Ha a figyelmeztető akció eredménytelen lesz, akkor készek megszervezni egy részleges, de több postai területet érintő sztrájkot is.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Mónus Márton
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
bika wall street index tőzsde