Előfizetői tartalom

Paks 2: érdekes lépést terveznek, engedély nélkül is megindítanák az építkezést?

Portfolio
Süli János bővítésért felelős miniszter stábja úgy gyorsítaná fel a csúszásban lévő beruházást, hogy lehetővé tennék, az alapozást megelőző munkák, az úgynevezett munkagödör kiásása már azelőtt elkezdődhessen, hogy a hatóságok engedélyezték volna az új blokkok építését - írja a Direkt36 a 444.hu-n közölt cikkében.

Ehhez legalább egy fontos jogszabályt biztosan módosítani kellene, amelyhez viszont az Európai Bizottság jóváhagyása is szükséges. A javaslat kockázatokat is rejt, ha ugyanis a a teljes beruházás terveinek engedélyezése előtt kezdik el az alapozást, akkor nem biztos, hogy az minden szempontból passzol majd a későbbi atomerőműhöz; ha pedig kiderül, hogy az alapozás nem megfelelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés