Előfizetői tartalom

Hihetetlen számok: itt van minden idők 10 legtöbbet hozó filmje

Portfolio
A hétvégén felbolydul a filmipar, már mindenki az Oscar-díjátadó lázában ég, ami magyar idő szerint hétfő hajnali 2:00-kor veszi kezdetét. Ebből az alkalomból összegyűjtöttük minden idők legnagyobb mozijegybevételű filmjeit az inflációval igazítva, az IMDb számításai alapján. Megnéztük azt is, hogy hány Oscar-díjat érdemeltek ezek a nagysikerű alkotások.

6.-10.. A világ 10 legnagyobb jegybevételű mozifilmje, fordított sorrendben:10. Cápa (Jaws)Az 1975-ben bemutatott horrorfilm 470,6 millió dollár bevételt hozott a jegyértékesítésekből, a becslések szerint ez az inflációval igazítva 2,1-2,15 milliárd dollár körül lehet. A film költségvetése mindössze valahol 7 és 9 millió dollár között volt, így többszörösen megtérült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés