Itt a brókercégek friss rangsora!
Üzlet

Itt a brókercégek friss rangsora!

Portfolio
Csökkenő forgalom és oldalazó BUX-index jellemezte a magyar tőzsdét februárban - derül ki a BÉT legfrissebb forgalmi statisztikáiból. A blue chipek közül a Richter jelentősebbet esett, a kisebb papírok közül pedig az AutoWallis volt izgalmas, ami közel 20 százalékot drágult az elmúlt hónapban. A brókercégek forgalmi rangsorát a Wood vezeti, alig lemaradva követi a Concorde, amellyel az elmúlt hónapokban fej-fej mellett haladtak.
Mérsékelt, 1,3 százalékos csökkenéssel zárta a februárt a BUX index, amivel alulteljesítő volt a hazai tőzsde a nyugat-európai részvénypiacokhoz képest, a vezető nyugat-európai indexek ugyanis 5-7 százalékos emelkedéseket könyvelt el februárban. A nemzetközi hangulat kifejezetten jó volt az elmúlt hónapban, a kereskedelmi háborúval kapcsolatos feszültségek enyhültek, ami pedig a magyar piacot illeti, a Standard & Poor's és a Fitch felminősítse szolgált jó hírrel. Ennek ellenére gyengébben teljesített a BUX index, mint a nyugat-európai piacok az elmúlt hónapban.

Itt a brókercégek friss rangsora!
A vezető részvények közül a Richter jelentősebbet esett februárban, 8,6 százalékos mínusszal zárt, ami nagyrészt a negyedéves gyorsjelentéssel magyarázható. Az OTP 3,3, a Mol 1,9 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékkal araszolt felfelé. A kispapírok közül az AutoWallis volt izgalmas, a részvény 18,9 százalékkal drágult.

A részvénypiaci forgalom jelentősen esett februárban januárhoz és az egy évvel ezelőtti szinthez képest is. Februárban 387,2 milliárd forint volt az összesített, duplikált forgalom a BÉT-en, ami 30 százalékkal marad el a 2018 februári szinttől.

Itt a brókercégek friss rangsora!
A napi átlagos forgalom 9,7 milliárd forint volt, ami alacsonyabb a januári 10,5 milliárd forintnál és lényegesen gyengébb, mint a 2018 februári 13,9 milliárd forint.

Itt a brókercégek friss rangsora!
Az OTP adta a piaci forgalom 43,6 százalékát februárban, a Mol és a Richter 18, illetve 19,6 százalékkal részesültek belőle, a Magyar Telekom viszont mindössze a havi forgalom 2,7 százalékáért felelt.

A brókercégek közül a Wood és a Concorde versengéséből ezúttal a Wood került ki "győztesként", a 2019 februári forgalma alapján az első lett a brókercégek között. A Concorde alig lemaradva a második helyet szerezte meg, a harmadik pedig az Erste lett.

Itt a brókercégek friss rangsora!


Itt a brókercégek friss rangsora!
Mindhármuk forgalma jelentősen esett az egy évvel ezelőtti szinthez képest, a Concrode esetén több mint 50 százalékos volt a visszaesés, a Wood 22, az Erste 44 százalékos forgalomcsökkenésről számolt be az előző év azonos negyedévéhez képest.

Itt a brókercégek friss rangsora!
brexit0115
bitcoin automata shutter
gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
uzemanyag0920