Előfizetői tartalom

Magyarország legnagyobb naperőművét építette fel a Paksi Atomerőműnél az MVM

Portfolio
Átadták az MVM csoport paksi naperőművét, az ország jelenleg működő legnagyobb fotovoltaikus létesítményét. A Paksi Atomerőműtől néhány kilométerre épült napelemes erőmű 51 hektáros területen fekszik és több mint 74 ezer darab polikristályos napelemtáblából áll. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében létrejött beruházásnak köszönhetően évi 22 ezer tonnával csökken Magyarország szén-dioxid-kibocsátása.

Az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Operatív programjának KEHOP-5.1.1-17-2017-00001 számú projektje keretében közel 9 milliárd forintból épült meg a paksi, 20,6 megawatt beépített kapacitású naperőmű, amely a legnagyobb, jelenleg működő ilyen egység Magyarországon. A fejlesztést 65 százalékban saját forrásából, 35 százalékban pedig európai uniós támogatásból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés