Előfizetői tartalom

Összejátszhattak a német autógyártók a dízelbotrányban

Portfolio
Összejátszhatott egymással a három német autógyártó a dízelmotorok károsanyagkibocsátásával kapcsolatban, miután a Handelsblatt arról ír, hogy a BMW, a Daimler és a Volkswagen nem csupán csalt a károsanyagkibocsátási teszteken, hanem a gyanú szerint mindezt összehangolt módon tették. Ha sikerül bizonyítani, hogy a gyártók összehangolt módon követték el a visszaéléseket, az uniós versenyhatóság által kiszabható büntetés maximuma az autógyártók éves árbevételének 10 százaléka lehet.

A Handelsblatt információi szerint az uniós versenyhatóság tavasszal hivatalos panaszt küld majd a három nagy német autógyártónak, a BMW-nek, a Daimlernek és a Volkswagennek, amelyben a hatóság részletesen ismerteti majd a gyártók dízelbotrányban történő összejátszásával kapcsolatos vádakat. A braunschweigi és a müncheni ügyészségtől származó dokumentumok alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés