Megvan, mikor döntenek a Konzum és az Opus közös átalakulási tervéről
Üzlet

Megvan, mikor döntenek a Konzum és az Opus közös átalakulási tervéről

Portfolio
Rendkívüli közgyűlést tart 2019. április 8-án a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. és az Opus Globál Nyrt. Az esemény napirendi pontjai között szerepel a két társaság egyesüléséről szóló második döntés is.
A tájékoztatás szerint a Konzum délelőtt 10 órakor, az Opus délután 14 órakor tartja rendkívüli közgyűlését ugyanazon a helyszínen, Budapesten az Andrássy út 59. alatt.

Mindkét közgyűlés napirendi pontjai között szerepel a 2018-as évre vonatkozó nem konszolidált éves beszámoló elfogadása, és az egyesülésről szóló második döntés is. Így a közgyűléseken születhet döntés a Konzum Nyrt-nek az Opus Global nyrt-be való beolvadásáról, illetve a közös átalakulási tervről is, amit szintén március 7-én hoztak nyilvánosságra részleteiben.

Ennek megfelelően mindkét társaság közgyűlésének napirendi pontjai között szerepel a közös átalakulási terv részeiről szóló döntés, így a jogutód társaságban tagként részt venni nem kívánó részvényesekkel való elszámolás módjáról való döntés.

Az átalakulási terv mellékleteiről, így a beolvadó társaság vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetéről, továbbá az e tervezetekre vonatkozó könyvvizsgálói és felügyelőbizottsági jelentésről is döntés születhet, ahogyan a befogadó társaság átalakulás előtti és utáni vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetéről, továbbá az e tervezetekre vonatkozó könyvvizsgálói és felügyelőbizottsági jelentésről is.

A közgyűlésen egyebek mellett döntenek még a jogutód társaság alapszabályáról, valamint az egyesülési szerződés tervezetéről is.

A közgyűlésen döntenek a beolvadás tervezett időpontjának elfogadásáról, és várhatóan felhatalmazás születik az egyesülési szerződés aláírására is, valamint mindazon kérdésekben döntés születhet, amelyek a beolvadás végrehajtásához szükségesek.

A Konzum közgyűlésének napirendi pontjai között a fentiek mellett szerepel a könyvvizsgálatért felelős új személy tudomásulvétele, valamint az alapszabály módosítása.

A Budapesti Értéktőzsde 2019. március 7-én egész napra felfüggesztette a Konzum és az Opus részvényeinek kereskedését arra hivatkozva, hogy a cégek olyan információt tesznek közzé, amely az árfolyamot jelentősen befolyásolhatja.

A fúziós folyamat tavaly december 3-án, a Konzum rendkívüli közgyűlésén kapott zöld utat, amelynek keretében az összes korábban közzétett napirendi pont egyhangúan elfogadásra került, így az egyesülésről szóló első döntést is meghozták.

(BÉT)
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
GettyImages-1071775348
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ferrari_getty_editorial