Üzlet

Tartásra ajánlja a Nyomda részvényeit a Wood

Portfolio
Az ANY Biztonsági Nyomda szerdán tette közzé negyedik negyedéves beszámolóját, amelyet gyorskommentárban a Wood elemzője értékelt, a Wood továbbra is tartásra ajánlja a Nyomda részvényeit, 1406 forintos célárfolyam mellett. A Wood célára 3,8 százalékkal magasabb, mint a részvény szerdai záróára
A szerdai piaczárás után tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését az ANY Biztonsági Nyomda, a társaság legfrissebb számait gyorskommentárban a Wood elemzője értékelte. A Nyomda negyedik negyedéves árbevétele 2,7 százalékkal 7,4 milliárd forintra csökkent, alulmúlva a Wood előzetes várakozásait. A nyomda EBITDA-marzsa 8,1 százalékos lett, szemben a Wood elemzőjének 10,7 százalékos várakozásával, míg a társaság nettó eredménye 34 százalékkal csökkent a negyedik negyedévben.

A teljes évre vonatkozóan a Nyomda nettó árbevétele 16,6 százalékkal 26,18 milliárd forintra emelkedett, bár a Wood elemzője kiemeli, hogy a bevételnövekedés nagyobb része az alacsonyabb jövedelmezőségű termékekből származott, amelyet követően az EBITDA 2,7 százalékkal csökkent tavaly, 2017-tel összehasonlítva. A teljes éves adózott eredmény 0,7 százalékkal 1,132 milliárd forintra emelkedett 2018-ban, ami nagyjából összhangban volt a Wood elemzőjének várakozásaival.

A Wood elemzője kiemeli, hogy a társaság részvényei a tavaly októberi mélyponthoz képest közel 20 százalékot erősödtek, miután a Nyomda erős harmadik negyedéves számai után a cég felül tudta teljesíteni a piacot. A Wood elemzője ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy a társaság gyengébb negyedik negyedéves számait negatív árfolyamreakció követi majd.

A Wood elemzője tartásra ajánlja a Nyomda papírjait, a célárfolyam továbbra is 1406 forint, ami 3,8 százalékkal magasabb, mint a részvény szerdai záróára.

Tartásra ajánlja a Nyomda részvényeit a Wood
getty, budapest, panráma, buda, házak, légifotó,
Frankfurti tőzsde
kína vírus
cimlap_Orlen0129
gyárimunkásfactoryworkerdolgozógyár
forintdevizaárfolyam
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
GettyImages-1013603712