Üzlet

Megvolt a megállapodás a Metróval, mégis elégedetlen a szakszervezet

Portfolio
Bár januárban megállapodott a Metro és a szakszervezet a bérekről, néhány nappal ezelőtt újabb követeléssel állt elő az érdekképviselet - közölte a Metro. A cég nyitott a további egyeztetésekre - áll a közleményben.
A Metro Nagykereskedelmi Kft. 2018 elején kidolgozta és elindította a Vállalati Bérfejlesztési Programját. A Metro ezt a programot hajtja végre következetesen - áll a cég közleményében.

A vállalat vezetése folyamatosan egyeztetett az Üzemi Tanácson kívül a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével is, akiket be is vontak a közös munkába. 2019. január 22-én a KASZ és a Metro vezetősége közös aláírással lezárta a háromfordulós bértárgyalássorozatát. Ezt követően a szakszervezet - alig több mint egy hónap múlva - újabb követelést nyújtott be.

A KASZ néhány nappal ezelőtt újabb, váratlan mértékű követelésekkel állt elő. Röviddel az év elején a felek által írásban lezárt bértárgyalást követően egy ilyen nagyságrendű változtatási javaslatot a vállalat vezetése szerint személyes egyeztetés keretében lehet érdemben megvitatni

- áll a Metro közleményben.

Erről a cégvezetés, álláspontja mélyebb megismertetésével, nyitott a további egyeztetésekre - közölte a cég.

A február végi hírek szerint sztrájkbizottság alakulhat a Metro áruházaknál, mert a társaság nem tudott megegyezni az érdekképviselettel az idei béremelésről.

A Metro elmondta, hogy tavaly októbertől a vállalat 902 munkatársa, a munkavállalók 40%-a részesült béremelésben. Ezen felül januárban a munkavállalók többségénél kétszámjegyű emelést hajtottak végre. A helyi vezetés a legalacsonyabb áruházi munkabért a jogszabályban előírt mértéket 19,5%-kal meghaladó 233 ezer forintra emelte, amely tartalmazza az alapbért és a munkaszerződésben rögzített 13-14. havi juttatást, amit betanított munka esetén is megadnak. Ezen felül fizetik ki a különböző pótlékokat és a teljesítményfüggő juttatásokat.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street index tőzsde