Üzlet

Megvolt a megállapodás a Metróval, mégis elégedetlen a szakszervezet

Portfolio
Bár januárban megállapodott a Metro és a szakszervezet a bérekről, néhány nappal ezelőtt újabb követeléssel állt elő az érdekképviselet - közölte a Metro. A cég nyitott a további egyeztetésekre - áll a közleményben.
A Metro Nagykereskedelmi Kft. 2018 elején kidolgozta és elindította a Vállalati Bérfejlesztési Programját. A Metro ezt a programot hajtja végre következetesen - áll a cég közleményében.

A vállalat vezetése folyamatosan egyeztetett az Üzemi Tanácson kívül a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével is, akiket be is vontak a közös munkába. 2019. január 22-én a KASZ és a Metro vezetősége közös aláírással lezárta a háromfordulós bértárgyalássorozatát. Ezt követően a szakszervezet - alig több mint egy hónap múlva - újabb követelést nyújtott be.

A KASZ néhány nappal ezelőtt újabb, váratlan mértékű követelésekkel állt elő. Röviddel az év elején a felek által írásban lezárt bértárgyalást követően egy ilyen nagyságrendű változtatási javaslatot a vállalat vezetése szerint személyes egyeztetés keretében lehet érdemben megvitatni

- áll a Metro közleményben.

Erről a cégvezetés, álláspontja mélyebb megismertetésével, nyitott a további egyeztetésekre - közölte a cég.

A február végi hírek szerint sztrájkbizottság alakulhat a Metro áruházaknál, mert a társaság nem tudott megegyezni az érdekképviselettel az idei béremelésről.

A Metro elmondta, hogy tavaly októbertől a vállalat 902 munkatársa, a munkavállalók 40%-a részesült béremelésben. Ezen felül januárban a munkavállalók többségénél kétszámjegyű emelést hajtottak végre. A helyi vezetés a legalacsonyabb áruházi munkabért a jogszabályban előírt mértéket 19,5%-kal meghaladó 233 ezer forintra emelte, amely tartalmazza az alapbért és a munkaszerződésben rögzített 13-14. havi juttatást, amit betanított munka esetén is megadnak. Ezen felül fizetik ki a különböző pótlékokat és a teljesítményfüggő juttatásokat.
elektromosroller
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
Brexit london tuntetes1500
GettyImages-1167008922
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
elektromosroller