Előfizetői tartalom

Új eszközt vetne be Putyin kelet-európai kiszorítására Amerika

Portfolio
Újabb eszközt vetnének be az Egyesült Államok törvényhozói Oroszország Kelet-Európa energiaellátásában betöltött monopolisztikus szerepének ellensúlyozására. A demokrata és republikánus képviselők által az előző héten közösen benyújtott törvényjavaslat 1 milliárd dollárt biztosítana kelet-európai energetikai projektek finanszírozására 2023-ig, valamint nagyobb mozgásteret adna a külügyminisztériumnak diplomáciai eszközeinek a cél érdekében történő bevetésére.

A Christopher S. Murphy demokrata és Ron Johnson republikánus szenátorok által benyújtott törvényjavaslat elsősorban a gáz- és villamosenergia-intrastruktúra fejlesztését célozná, összhangban az Egyesült Államok ambiciózus LNG-export terveivel. Bár az 1 milliárd dolláros keret a célhoz viszonyítva nem tűnik jelentős összegnek, újabb egyértelmű jelzés arra, hogy Washington...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés