Előfizetői tartalom

Jelentős változásra figyelmeztetnek az okostelefonoknál - Aggódhat az Apple és a Samsung

Portfolio
A Fitch Ratings elemzői szerint idén tovább csökken az okostelefonok iránti kereslet, a visszaesés pedig érzékényen érinti majd az alkatrészgyártó cégeket, különösen azokat, amelyek az Apple és a Samsung beszállítói. A Fitch szakértői szerint az Apple és a Samsung piaci részaránya csökken, amiből a kínai gyártók, többek között a Huawei és a Xiaomi is profitálhat.

Az IDC kutatócég adatai szerint az okostelefonok iránt mutatkozó globális kereslet tavaly 4, míg 2017-ben 1 százalékkal esett vissza, a Fitch Ratings elemzői idén is a kereslet további visszaesését vetítették előre. A világgazdaság lassulása és a kereskedelmi protekcionizmus térnyerése közepette gyengül a fogyasztói bizalom, ami a Fitch szerint visszaveti az okostelefonok iránti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés