Előfizetői tartalom

Kimondták: rákkeltő a Bayer gyomirtója

Portfolio
A Bayer által korábban megvásárolt Monsantót tavaly augusztusban jelenős összegű kártérítés megfizetésére kötelezte egy amerikai bíróság, miután megállapították, hogy a társaság glifozát tartalmú gyomirtója rákot okoz. Kedden egy amerikai bíróság immár a második esetben mondta ki, hogy a Monsanto gyomirtója rákkeltő, a per azonban tovább folytatódik, a bíróság megvizsgálja a Monsanto felelősségét az ügyben és ezt követően kerülhet sor az esetleges kártérítés megállapítására. A Bayer ellen több mint tizenegyezer pert indítottak a glifozát tartalmú gyomirtók káros hatásai miatt, a befektetők pedig alaposan megijedtek az újabb elvesztett pertől, a Bayer árfolyama 11,5 százalékot zuhant ma.

Fontos pert vesztett el tavaly a BayerTavaly júniusban egy amerikai kertész beperelte a Bayer által korábban megvásárolt Monsantót, miután az akkor 46 éves Dewayne Johnson non-Hodgkin lymphomában (a nyirokrendszer rosszindulatú megbetegedésében) szenvedett, és a betegséget szerinte a Monsanto által gyártott gyomirtók okozták. Johnson kertészként dolgozott egy San Francisco környéki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés