Előfizetői tartalom

Milliárdokat sikkasztott a "sikercég": mindenkit elvakított a csodás találmány

Portfolio
A 2008-as gazdasági világválságot követő évtized emblematikus pénzügyi botránysorozata Amerikában a Theranos-ügy volt. A dollármilliárdos sikkasztás jóval túlmutat önmagán: egyfajta kórtünet, amely jól érzékelteti, mekkora befolyása van az ellenőrizetlen forrásokból dolgozó médiának, és milyen könnyen kijátszható és kihasználható az a fajta üzleti bizalom és befektetői elvárás, ami a startupok korában egy induló vállalkozás iránt mutatkozik. De mit tehet az induló vállalkozások iránt nyitott befektető egy ilyen környezetben, honnan tudhatja, hogy a pénze olyan cégbe kerül, amely stabil alapokon áll, és valós fejlődési potenciállal rendelkezik?

Egy csepp vérElizabeth Holmes 19 éves korában, 2003-ban alapította meg a Theranos nevű céget azzal a céllal, hogy kidolgozzon egy új technológiát, amelynek segítségével a lehető legkisebb mennyiségű vérből - ujjbegyből vett vércseppből - rendkívül gyorsan el lehet készíteni egy olyan laborleletet, amely tartalmazza és megmutatja a legfontosabb (egészségügyi) adatokat. A...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái