Üzlet

Autókat gyárt majd egymásnak a Toyota és a Suzuki

Portfolio
Egyre szorosabb az együttműködés a Toyota és a Suzuki között, a két japán gyártó Indiában és Európában is megosztja majd technológiáját.
2017-ben jelentette be a legnagyobb és a negyedik legnagyobb japán autógyártó, hogy szorosabbra fűzi viszonyát, és több területen együttműködik. Most tovább konkretizálódott a terv, és úgy tűnik, mindkét cég abban segít a másiknak, amiben erős: a Toyota a hibrid technológia és az önvezető autózás területén jár élen, miközben a jóval kisebb Suzuki abban jó, hogyan lehet sikeres kompakt modelleket gyártani haszonnal.

A Suzuki a Toyota hibrid hajtásláncát kapja meg modelljeihez, cserébe a Suzuki két kompakt modellt gyárt majd Indiában a Toyotának, ez a két autó a Suzuki Ciaz és Ertiga modelljére épül majd. Utóbbi azért is fontos lépés a Toyota szempontjából, mert az együttműködésen keresztül a Toyota tovább erősítheti pozícióját a világ ötödik legnagyobb autópiacán, ahol eddig nem mutatkozott nagy kereslet a Toyota olcsóbb modelljei iránt. Az együttműködés keretében a Suzuki az Indiában gyártott hibrid autóihoz a Toyota helyben gyártott akkumulátorait használja majd.

De nem csak Indiában, hanem Európában is együttműködnek majd, ahol a Toyota a RAV4 és a Corolla alapjain gyárt majd elektromos autókat a Suzukinak, utóbbi pedig benzinmotorokat szállít majd a Toyota kompakt modelljeihez.

A Suzuki szempontjából azért fontos az együttműködés, mert a költségeit rigorózusan alacsonyan tartó japán cég így hozzájuthat a Toyota masszív K+F tevékenységéhez, olyan területeken szerezhet know-how-t, mint az alternatív hajtás és az önvezető autók, ezeken a területeken ugyanis nagy a Suzuki lemaradása a versenytársakhoz képest. A Suzuki több modellt is gyárt majd a Toyotának, a Baleno, a Vitara Brezza, a Ciaz és az Ertiga modelljeit más néven a Toyota értékesítheti Afrikában.
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
posterminal bankkartya card