Üzlet

Autókat gyárt majd egymásnak a Toyota és a Suzuki

Portfolio
Egyre szorosabb az együttműködés a Toyota és a Suzuki között, a két japán gyártó Indiában és Európában is megosztja majd technológiáját.
2017-ben jelentette be a legnagyobb és a negyedik legnagyobb japán autógyártó, hogy szorosabbra fűzi viszonyát, és több területen együttműködik. Most tovább konkretizálódott a terv, és úgy tűnik, mindkét cég abban segít a másiknak, amiben erős: a Toyota a hibrid technológia és az önvezető autózás területén jár élen, miközben a jóval kisebb Suzuki abban jó, hogyan lehet sikeres kompakt modelleket gyártani haszonnal.

A Suzuki a Toyota hibrid hajtásláncát kapja meg modelljeihez, cserébe a Suzuki két kompakt modellt gyárt majd Indiában a Toyotának, ez a két autó a Suzuki Ciaz és Ertiga modelljére épül majd. Utóbbi azért is fontos lépés a Toyota szempontjából, mert az együttműködésen keresztül a Toyota tovább erősítheti pozícióját a világ ötödik legnagyobb autópiacán, ahol eddig nem mutatkozott nagy kereslet a Toyota olcsóbb modelljei iránt. Az együttműködés keretében a Suzuki az Indiában gyártott hibrid autóihoz a Toyota helyben gyártott akkumulátorait használja majd.

De nem csak Indiában, hanem Európában is együttműködnek majd, ahol a Toyota a RAV4 és a Corolla alapjain gyárt majd elektromos autókat a Suzukinak, utóbbi pedig benzinmotorokat szállít majd a Toyota kompakt modelljeihez.

A Suzuki szempontjából azért fontos az együttműködés, mert a költségeit rigorózusan alacsonyan tartó japán cég így hozzájuthat a Toyota masszív K+F tevékenységéhez, olyan területeken szerezhet know-how-t, mint az alternatív hajtás és az önvezető autók, ezeken a területeken ugyanis nagy a Suzuki lemaradása a versenytársakhoz képest. A Suzuki több modellt is gyárt majd a Toyotának, a Baleno, a Vitara Brezza, a Ciaz és az Ertiga modelljeit más néven a Toyota értékesítheti Afrikában.
nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
nyse tőzsde usa részvény