Előfizetői tartalom

Óriásmegrendelést mondtak vissza a Boeing-gépekből

MTI
A Garuda indonéz állami légitársaság pénteken lemondta negyvenkilenc Boeing 737 Max 8 típusú repülőgépre szóló rendelését az Ethiopian Airlines márciusi és az indonéz Lion Air tavaly októberi balesete miatti bizalomvesztésre hivatkozva. A Garuda a délkelet-ázsiai ország legnagyobb légitársasága. A vállalat több mint négymilliárd euró (1240 milliárd forint) összegű megrendelést törölt.

A Garuda eddig egy Boeing 737 Max 8 típusú gépet tartott üzemben, amelyet most a légitársaság feltehetőleg vagy elad, vagy visszaszolgáltat a Boeingnak. Az összesen ötven gépre szóló megrendelés még 2014-ből származott.Levelet küldtünk a Boeingnak a rendelés törlését tartalmazó kérelemmel. A Garuda utasai nem bíznak többé a Boeing 737 MAX 8-asokban, nem akarnak velük utazni-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés