Előfizetői tartalom

Végre egy jó árú elektromos SUV

Portfolio
X3-as BMW méretű, tisztán elektromos hajtású, vállalható hatótávú SUV kevesebb, mint 10 millió forintért? Valószínűleg lenne kereslet egy ilyen autóra. Pont ilyet kínál egy kínai startup, az Aiways, ami az U5-ös modelljével jövőre már az európai piacra is betörne. Persze az ilyen sztorikat érdemes mindig megfelelő távolságtartással kezelni, volt már néhány nagyreményű cég, ami a világhódító tervek után gyorsan eltűnt a süllyesztőben, az viszont látszik, hogy a belépési korlátok sok szempontból jóval alacsonyabbak az autóiparban most, mint egy-két évtizede, gyorsan kinőhetnek a semmiből olyan gyártók, amelyek kiharapnak egy darabot a nagyok tortájából.

2 év. Ennyi idő kellett egy kínai startupnak ahhoz, hogy a nulláról indulva saját autógyárat húzzon fel és a prototípustól egy sorozatgyártásra érett modellig jusson el, amit a Genfi Autószalonon már a nagyközönségnek is megmutatott. Az Aiways nevű kínai vállalat azt tervezi, hogy jövőre már Európában is elkezdi értékesíteni új modelljét, a nem túl fantáziadús U5...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái