Előfizetői tartalom

Felülvizsgálja a PannErgy-re vonatkozó ajánlását az OTP

Portfolio
A 2018-as pénzügyi eredményei alapján nem lát jelentős változásokat a PannErgy fundamentumaiban az OTP Research a legutóbbi értékeléséhez képest. Ezzel együtt az MNB kamatdöntésre, a PannErgy közelgő, április 12-i éves rendes közgyűlésére, illetve a társaság várhatóan április 15-én megjelenő negyedéves termelési jelentésére tekintettel az OTP vételről felülvizsgálat alattira módosította a PannErgy-részvényre vonatkozó ajánlását.

A 2018-as pénzügyi jelentéssel kapcsolatban az elemzés megállapítja, a PannErgy 2,231 milliárd forintos EBITDA-ja valamivel elmaradt az OTP 2,288 milliárd forintos várakozásaiktól a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt, azonban a korábbi termelési jelentés alapján ez nem volt meglepetés. A nettó eredmény 434 millió forint lett, amihez a forint gyengülése mintegy 200...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés