Előfizetői tartalom

Olyan radikális klímaterv született, ami még a nap- és szélenergia cégeknek is sok volt

Portfolio
Túlságosan szélsőségesnek minősítette több meghatározó nap- és szélenergia területén aktív tengerentúli vállalat a demokrata elnökaspiránsok által támogatott Green New Deal nevű tervet, amely egy évtizeden belül véget vetne a fosszilis energia fogyasztásának, ezzel pedig gyakorlatilag teljesen megszüntetné a szén-dioxid-emissziót az Egyesült Államokban. A tengerentúli tiszta energia iparág képviselői szerint nem reális és politikailag túlságosan megosztó a klímaterv, ezért nem támogatják azt annak ellenére, hogy elfogadása nyilvánvalóan elsősorban éppen nekik kedvezne.

Rég vált fordulatot hozna, mégsem kér a nap- és szélenergia ipar a radikális tervbőlA Green New Deal fő célja, hogy gyakorlatilag egy évtizeden belül nullára csökkentse az Egyesült Államok üvegházgáz-kibocsátását. Csak emlékeztetőül, a klímaharcban vezető szerepet vállaló Európai Unióban jelenleg szintén folyik a vita arról, a szintén meglehetősen ambiciózus tervről...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái