Előfizetői tartalom

Tíz éve nem drágult ekkorát az olaj

Portfolio
Emelkednek az olajárak hétfőn délelőtt; a befektetők ismét a kínálat miatt aggódnak. A vételi kedvet a pozitív kínai beszerzési menedzser index, valamint az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások kedvező fejleményei is erősítették. Ezzel folytatódik az első negyedévben látott rali, amikor is tíz éve nem látott mértékben emelkedtek az árfolyamok.

Az árakat továbbra is támogatja a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) összehangolt kitermeléscsökkentési lépése, ahogyan az iráni és venezuelai szankciók kínálatcsökkentő hatása is. Az Egyesült Államok a pénteki hírek szerint fokozza az iráni olajexportra helyezett nyomást, és biztosítani kívánja, hogy a perzsa állam kereskedelmi partnerei tartózkodnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés