Üzlet

Hulladékgyűjtő szigeteket telepít a Spar

Portfolio
Csökkenti a műanyag csomagolóanyagok és zacskók szerepét a Spar áruházaiban, ahol ugyanakkor egyre több újrahasznosítható papír kerül felhasználásra. Több helyen lesznek elérhetőek a hulladéküveg-gyűjtő szigetek és csökken a szórólapok súlya is.
Az áruházlánc célja, hogy a jövőben tovább csökkentse a kínálatában az egyszer használatos műanyag tárgyak mennyiségét. Jelenleg kiváltásképp cukornádból, pálmalevélből vagy papírból készült árukat kínálnak a műanyagok helyett. Az áruházlánc választékában jelenleg már csak kétfajta műanyag bevásárlótáska érhető el, miután több olyan környezetkímélő megoldást vezettek be, mint a papír szalagfüles táska, a papír hőszigetelős táska, az úgynevezett non-woven többször használatos környezetbarát táska, valamint a PP-típusú, többször használatos bevásárlótáska.

A társaság 2019-ben a műanyag hőszigetelős táskákat olyan R-PET mélyhűtőtáskákkal váltja ki, amelyek újrahasznosított PET palackokból készülnek, a műanyag szalagfüles bevásárlótáskákból pedig olyanokat kínálnak, amelyek kizárólag biológiailag lebomló anyagokból készülnek. Az idei év újdonságai a lebomló, komposztálható szalagfüles táskák, valamint további PP- és R-PET-típusú, környezetbarát táskák bevezetése; ezzel a lépéssel a Spar bevásárlótáska-kínálata teljesen műanyagmentessé válik.

A pékáruk esetében már megvalósult a műanyagot kiváltó ablakos papírzacskók használata, 2019 januárjától a friss tojás is kizárólag papírcsomagolásban kerül a kosarakba, az idei első negyedévében pedig újrahasználható polyester táskákkal is találkozhatnak a vevők a zöldség-gyümölcs részlegen. A vállalat emellett tervezi az összehajtható kartondobozok áruházi alkalmazását is.

A Spar és Interspar áruházakban ötödik éve működik az üveghulladék-gyűjtés, és a vásárlók által leadott mennyiség egyre nő: tavaly 640 tonna üveghulladékot adtak le a Spar szelektív szigetein. A házhoz érkező szelektív gyűjtés miatt az üveg gyűjtőszigetek száma csökken, ezért a Spar az üzlethálózatában kiterjesztette a hulladéküveg-gyűjtő szolgáltatását. A vásárlók nem csak a betétdíjas üvegeiket, hanem az egyszer használatos üveghulladékaikat is leadhatják az üzletekben kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőkbe. Az áruházlánc 2018-ban a papír hulladék-kibocsátási mennyisége 335%-át, műanyagfólia kibocsátásának 95%-át gyűjtötte vissza és gondoskodott az anyagában történő újrahasznosításáról.

Az áruházlánc közlése szerint évről évre növekszik a környezettudatos vásárlók száma is, a 2018-as évben a fogyasztók több mint 40%-a már a környezetbarát, többször használatos zacskókat és bevásárlótáskákat részesítette előnyben a vásárlásai során.
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Alteo klub