Üzlet

Visszavágta a Rába célárát az OTP

Portfolio
Az OTP elemzői felülvizsgálták a Rábára vonatkozó elemzési modelljüket, az elemzőház 1502 forintról 1403 forintra vágta vissza a Rába részvényeinek 12-hónapos célárát, az ajánlás továbbra is vétel. Az OTP új célára 15,5 százalékkal magasabb a Rába csütörtöki záróárával összehasonlítva.
Az OTP elemzői felülvizsgálták a Rábára vonatkozó elemzési modelljüket, amely tartalmazza a vállaltérték változását az eurozóna és az Európai Unió növekedési kilátásainak romlása tükrében, az OTP elemzői mindemellett lefelé módosították a Rába európai eladásaira vonatkozó bevétel-várakozásaikat, és ebből következően az EPS várakozásaikat. Az OTP 116 forintos egy részvényre eső eredményét vár idén a Rábától, szemben a korábbi, 118 forintos előrejelzéssel, míg 2020-ban 135 forintos EPS-t vár az elemzőház, szemben a korábbi, 140 forintos egy részvényre eső eredmény-várakozással.

A Rába közgyűlési előterjesztéseiből kiderült, hogy a társaság két ütemben, 700 millió forintért megvásárolná a Rekard csoportot, a hajtástechnikai részegységek és alkatrészek gyártására specializálódott győri vállalatcsoportot. Az OTP elemzői kiemelik, hogy a tervezett akvizíció pénzügyi hatásai a jelenleg elérhető adatok alapján nem határozhatók meg pontosan, ezért az OTP legfrissebb előjelzése egyelőre nem számol az akvizíció pénzügyi hatásaival.

Az OTP a fentiek következtében 1502 forintról 1403 forintra vágta vissza a Rába részvényeinek 12-hónapos célárát, a vételi ajánlás fenntartása mellett. Az OTP új célára 15,5 százalékkal magasabb a Rába csütörtöki záróárával összehasonlítva.

Visszavágta a Rába célárát az OTP
(BÉT)
Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker
dohányzás cigaretta
GettyImages-994507602
GettyImages-961179614
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
volkswagenshutterstock