Szlovéniából érkező robotok önthetik el a világot
Üzlet

Szlovéniából érkező robotok önthetik el a világot

Portfolio
A világ egyik vezető iparirobot-gyártó cége, a japán Yaskawa Electric Corporation hivatalosan is megnyitotta hétfőn új európai gyárát, az Európai Robotika R&D Központot a dél-szlovéniai Kocevje városában - közölte a helyi média. Ez az első ilyen létesítmény Európában.
A 25 millió eurós beruházást a szlovén állam 5,6 millió euróval társfinanszírozta.

Hubert Kosler, a közelmúltban Szlovéniában alapított Yaskawa Europe Robotics vállalat igazgatója elmondta, hogy az új gyár kiegészíti a japán és kínai termelési kapacitásokat, és kielégíti az európai piac Motoman robotok iránti keresletének 80 százalékát.

A kocevjei gyárban évente 10 ezer ipari robotot állítanak majd elő. Jelenleg 50 főt foglalkoztatnak, 2023-ra az alkalmazottak számát 200 főre növelik.

Bruno Schnekenburger, a Yaskawa európai elnöke és ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy a szlovéniai gyár válasz az ipari robotok iránti növekvő keresletre Európában, a Közel-Keleten, Oroszországban és Afrikában. A cég arra törekszik, hogy behatárolja az ellátási láncokat és csökkentse a szállítási időt - tette hozzá.

A vállalat szerint a Kocevje és Ljubljana között felújított vasútvonal gyorsabb kapcsolatot biztosít a koperi kikötőhöz. Sajtóinformációk szerint a tehervonatokat már az elkövetkező napokban forgalomba állítják.

A cég már régebben jelen van a szlovén piacon. A Yaskawa Slovenija és a Yaskawa Ristro 1996 óta a Yaskawa Electric Corporation tulajdona. A japán cég leányvállalatai együttesen 200 embert foglalkoztatnak, bevételeik pedig 40 millió eurót tesznek ki évente. A közvetlen japán tőkebefektetések 2013-ig elérték a 44,4 millió eurót Szlovéniában.

A Yaskawa két évvel ezelőtt erős nemzetközi konkurencia mellett döntött úgy, hogy Szlovéniában hozza létre új gyárat, a vállalat iránt Szlovákia, Csehország és Lengyelország is érdeklődést mutatott.
brexit0923
Fed: nincs szó új kamatcsökkentési ciklusról
huaweimatex
zuckerberg
Malajzia
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
huaweimatex