Üzlet

Névváltoztatásra készül az Est Media

Portfolio
Az Est Media vagyonkezelő Nyrt. ismertette az április 30-án tartandó éves rendes közgyűléséhez fűződő előterjesztéseket és határozati javaslatokat.
A részvényesek dönthetnek a társaság 2018-as, IFRS szerinti egyedi (nem konszolidált) éves jelentéséről, valamint a 2018. évre vonatkozó, IFRS szerinti konszolidált éves jelentéséről. Eszerint az igazgatóság javasolja, hogy a közgyűlés a társaság 2018-as üzleti évre vonatkozó, IFRS szerinti konszolidált éves beszámolóját fogadja el 89 762 ezer forint mérlegfőösszeggel, 4 240 704 ezer forint adózott eredménnyel, 34 291 ezer forint saját tőke összeggel és 79 416 ezer forint jegyzett tőke összeggel.

A szokásosnak mondható napirendi pontokon túl a befektetők számára érdekesebb lehet a 8. napirendi pont is, amely az adózott eredmény felhasználásáról szól. Ennek keretében az igazgatóság azt javasolja, hogy a közgyűlés a társaság eredményét helyezze eredménytartalékba.

A napirendi pontok között szerepel a társaság cégnevének, rövidített cégnevének és idegen nyelvű elnevezésének módosításáról való döntés is. Az új név egyelőre nem ismert, az igazgatóság legkésőbb a közgyűlés napjáig terjeszti elő az erre vonatkozó konkrét javaslatot. A közgyűlésen a társaság tevékenységi körét és székhelyét is módosítanák, az ezekre vonatkozó konkrét javaslatot szintén a közgyűlésig terjesztik elő.

Mindemellett dönthetnek az igazgatósági, felügyelőbizottsági és audit tagok visszahívásáról, új tagok választásáról és díjazásuk megállapításáról, valamint könyvvizsgálót is választhatnak a közgyűlésen.

A társaság azt is közölte, hogy Tremmel Zoltán 2019. április 8-án megvásárolta az "AV Investments" Befektetési kft 100 százalékos leányvállalatát, a Dynamopest kft-t, amely az Ert Media Nyrt.-ben 5 300 000 darab törzsrészvénnyel rendelkezik. A jogügylettel az "AV Investments" Kft. és végső tulajdonosa befolyása az Est Media Nyrt.-ben öt százalék alá csökkent. Tremmel Zoltán az Est Media Nyrt.-ben 2019. április 8-án öt százalékot meghaladó mértékű - a Dynamopest Kft.-n keresztül gyakorolt - befolyást szerzett.

(BÉT)
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
frankfurtitozsde