Üzlet

Névváltoztatásra készül az Est Media

Portfolio
Az Est Media vagyonkezelő Nyrt. ismertette az április 30-án tartandó éves rendes közgyűléséhez fűződő előterjesztéseket és határozati javaslatokat.
A részvényesek dönthetnek a társaság 2018-as, IFRS szerinti egyedi (nem konszolidált) éves jelentéséről, valamint a 2018. évre vonatkozó, IFRS szerinti konszolidált éves jelentéséről. Eszerint az igazgatóság javasolja, hogy a közgyűlés a társaság 2018-as üzleti évre vonatkozó, IFRS szerinti konszolidált éves beszámolóját fogadja el 89 762 ezer forint mérlegfőösszeggel, 4 240 704 ezer forint adózott eredménnyel, 34 291 ezer forint saját tőke összeggel és 79 416 ezer forint jegyzett tőke összeggel.

A szokásosnak mondható napirendi pontokon túl a befektetők számára érdekesebb lehet a 8. napirendi pont is, amely az adózott eredmény felhasználásáról szól. Ennek keretében az igazgatóság azt javasolja, hogy a közgyűlés a társaság eredményét helyezze eredménytartalékba.

A napirendi pontok között szerepel a társaság cégnevének, rövidített cégnevének és idegen nyelvű elnevezésének módosításáról való döntés is. Az új név egyelőre nem ismert, az igazgatóság legkésőbb a közgyűlés napjáig terjeszti elő az erre vonatkozó konkrét javaslatot. A közgyűlésen a társaság tevékenységi körét és székhelyét is módosítanák, az ezekre vonatkozó konkrét javaslatot szintén a közgyűlésig terjesztik elő.

Mindemellett dönthetnek az igazgatósági, felügyelőbizottsági és audit tagok visszahívásáról, új tagok választásáról és díjazásuk megállapításáról, valamint könyvvizsgálót is választhatnak a közgyűlésen.

A társaság azt is közölte, hogy Tremmel Zoltán 2019. április 8-án megvásárolta az "AV Investments" Befektetési kft 100 százalékos leányvállalatát, a Dynamopest kft-t, amely az Ert Media Nyrt.-ben 5 300 000 darab törzsrészvénnyel rendelkezik. A jogügylettel az "AV Investments" Kft. és végső tulajdonosa befolyása az Est Media Nyrt.-ben öt százalék alá csökkent. Tremmel Zoltán az Est Media Nyrt.-ben 2019. április 8-án öt százalékot meghaladó mértékű - a Dynamopest Kft.-n keresztül gyakorolt - befolyást szerzett.

(BÉT)
foglalkoztat munkavállaló dolgozó uniós pályázat támogatás
forint200117
mnb epulet
hotel recepció
cimlap_alteo_0128
Frankfurti tőzsde
McDonalds
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
cimlap_alteo_0128