Erdősítésbe fektet a Shell - Több millió fát ültetnek
Üzlet

Erdősítésbe fektet a Shell - Több millió fát ültetnek

Portfolio
Korábban a szektorban szinte elképzelhetetlen beruházási tervet jelentett be a Royal Dutch Shell: az olajóriás három év alatt 300 millió dollárt fektet erdősítési projektekbe, ezzel kívánja mérsékelni a tevékenysége és a fosszilis tüzelőanyag-felhasználás során kibocsátott szén-dioxid klímaváltozást erősítő hatását.
Az olajkorszak kilátásairól és az olajipar energiaátmenetre való felkészüléséről a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 konferenciáján is szó lesz. Még nem késő jelentkezni!


Több millió fát ültetne egyebek mellett Hollandiában és Spanyolországban a Shell, ezzel is csökkentendő szénlábnyomát. Az olajtársaság Ausztráliában is hozzájárulna az erdők regenerálásához, Malajziában pedig azok megőrzéséhez. A CNBC által ismertetett terv szerint Hollandiában több mint 12 év alatt több mint 5 millió fát ültet a társaság, míg Spanyolországban már ez év végéig 300 ezer fa ültetését támogatja egy 300 hektáros területen a helyi erdészetekkel együttműködve.

A Shell mindemellett megújuló alapú energiatermelésbe, energiatárolásba és egyebek mellett az elektromos jármű töltő infrastruktúra fejlesztésébe is jelentős beruházásokat hajt végre annak érdekében, hogy három év alatt 2-3 százalékkal csökkenthesse nettó karbonlábnyomát. Az ökoszisztémába, vagyis az erdősítésbe történő beruházással a vállalat az általa termelt és értékesített olaj és gáz elégetésekor megvalósuló szén-dioxid-kibocsátást ellentételezné.

Az olajcég mindemellett azt is lehetővé teszi hollandiai benzinkútjain benzint tankoló ügyfeleinek, hogy közvetlenül is hozzájáruljanak a fenntarthatósági célok teljesüléséhez. A fogyasztók bizonyos perui és egyesült államokbeli természetvédelmi származó karbon kreditek Shell általi megvásárlását literenként 1 eurócenttel támogathatják.

Ben van Beurden vezérigazgató tavaly ősszel már beszélt arról, hogy egy hatalmas erdősítési program segíthet elérni a világ országainak elsöprő többsége által támogatott klímavédelmi cél teljesüléséhez, amelynek értelmében a század végéig 1,5 Celsius-fokban maximalizálnák a globális átlaghőmérséklet emelkedését az iparosodás előtti szinthez képest. Szavai szerint a Párizsi Klímaegyezményben vállalt közös cél elérése érdekében egy új amazonasi esőerdő telepítésére lenne szükség.
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
repules szegell iata GettyImages-1180597944
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
repules szegell iata GettyImages-1180597944