Előfizetői tartalom

Nagyot kaszál az állam a tőzsdei cégeken

Portfolio
A magyar állam több cégben rendelkezik tulajdonrésszel, a társaságok egy része az eredménye után osztalékot is fizet, amit az állam a költségvetés tervezésekor előzetesen figyelembe is vesz. Számításaink szerint csak a hazai tőzsdei cégektől kapott osztalékokból magasabb bevétele származik az államnak, mint amivel előzetesen a költségvetés tervezésekor a részben állami tulajdonú vállalatok osztalékbevételeiből számítottak, és ehhez jön még hozzá olyan nagybefizetők osztaléka, mint a Szerencsejáték Zrt. és az MVM.
A magyar állam több társaságban is rendelkezik tulajdonrésszel, a cégek egy része pedig osztalékot is fizet a tavalyi eredményük után, amit az állam az idei költségvetés tervezése során előzetesen figyelembe is vett. A hazai tőzsdei társaságok közül az állam 74,3 százalékos részesedés mellett többségi tulajdonosa a Rábának a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőn keresztül...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái