Hatalmas magyarországi beruházásba kezd a Pepco
Üzlet

Hatalmas magyarországi beruházásba kezd a Pepco

MTI
Szijjártó Péter bejelentette, hogy a Pepco áruházlánc 100 ezer négyzetméteren építi ki magyarországi raktárbázisát, a 27,2 milliárd forintos beruházás 2022-ig több mint ezer munkahelyet teremt.A Pepco csaknem 27,2 milliárd forintos logisztikai beruházást telepít Magyarországra, hogy a régió valamennyi országát kiszolgálhassa a Pest megyei Gyálról - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a Pepco beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján.

Ez lesz a PEPCO egyik legnagyobb projektje, sőt az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi logisztikai beruházása is, amelynek teljes költsége 85 millió euró. A projekt fővállalkozója a Market Építő Zrt., a beruházás menedzsmentjét pedig a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. felügyeli majd. Mindkét cég székhelye Budapesten található.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a lakberendezési és ruházati (non-food) termékeket forgalmazó áruházlánc 100 ezer négyzetméteren építi ki magyarországi raktárbázisát. A beruházás 2022-ig több mint ezer munkahelyet létesít, a Pepco ráadásul magyar termékek forgalmazásával a belföldi vállalkozások számára is piacot teremt, a kormány ezért 1,9 milliárd forinttal támogatja a beruházást - tette hozzá a tárcavezető.

Hatalmas magyarországi beruházásba kezd a Pepco

A Pepcoról Az európai Pepco hálózat több, mint 11 000 embert foglalkoztat, akikből több, mint 450 a poznañi központban dolgozik, és 400 fő a terjesztésben. A Pepco 2004-ben nyitotta meg első 14 üzletét, olyan városokban, mint Poznañ, Bydgoszcz vagy Gdañsk. A társaság 2007-ben nyitotta meg századik üzletét, a Pepco üzletei 2013 óta Lengyelországon kívüli vásárlókat is kiszolgálnak, a társaság Csehországban és Szlovákiában is üzleteket nyitott. 2014-ben nyílt meg az ötszázadik Pepco üzlet, míg a társaság 2015-től már Magyarországon és Romániában is jelen van. A cég 2016-ra alig két év alatt megduplázta üzletei számát, a társaság ebben az évben nyitotta meg ezredik üzletét. Forrás: Pepco.hu

shutterstock-174539228-sm-330463_1500
Hollandia autópálya
epitkezes_csaladihaz
Frankfurti tőzsde
Ezek a legsugárzóbb mobiltelefonok: a tied is köztük van?
gyar
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Hollandia autópálya