Üzlet

A munkaerőhiány egyre nehezebb kihívásokkal szembesíti a vállalatvezetőket

Portfolio
A legnagyobb hazai cégek csúcsvezetői, stratégiai döntéshozói, és természetesen HR-szakemberei is ott lesznek a Portfolio május 23-i HR Revolution 2019 konferenciáján. Van miről beszélni: a versenyképesség fenntartásának ugyanis ma a hatékonyságnövelés, és a HR költség-tervezés a kulcsa.
Május 23-án a Portfolio első alkalommal rendezi meg a HR Revolution 2019 konferenciát. Miért most? Mert a probléma lassan kritikus méreteket ölt és alapjaiban veszélyezteti a hazai vállalatok versenyképességét. A gazdasági környezet alakulása, illetve a számos szektorra jellemző ágazati szintű munkaerőhiány egyre nehezebb kihívásokkal szembesíti a vállalatvezetőket. Nincs mese, a mai munkaerőpiac sajátosságai teljesen más hozzáállást, sokkal nagyobb rugalmasságot követelnek meg a cégektől, mint korábban.

Azok a cégek tudnak ebből a helyzetből jól kijönni, akik először ismerik fel a helyzet komolyságát, és elsőként állnak elő atipikus foglakoztatói megoldásokkal.

A rendezvény második, plenáris programja során vállalatvezetők, HR- és kontrolling szakemberek segítségével járjuk körbe, hogy a szűkös munkaerő-keresztmetszetből fakadóan hogyan értékelődik fel a stratégiai egyensúlyteremtés a munkaerő-állomány, a bérek és egyéb juttatások, valamint a munkaidő-beosztás tekintetében.

A második szekciót Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak Zrt. vezérigazgatója nyitja majd meg előadásával; majd Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója feszegeti majd azt a kérdést, mit tehet ma egy felelős, de profitorientált vállalat egy sztrájkhelyzet küszöbén. Az előadásokat követően pedig panelbeszélgetés keretében vizsgáljuk majd azt, hogy a hatékonyság növelése érdekében milyen szervezetfejlesztési megoldásokat érdemes eszközölni, illetve ezek hogyan hatnak a HR-költségekre, valamint mindezek tervezhetőek-e?

A II. szekció névsorának összeállításakor természetesen ezúttal is kiemelt figyelmet fordítottunk az ágazati sokszínűségre; így vendégeink teljesebb képet kaphatnak majd az egyes iparágakat egységesen, illetve sajátosan is érintő HR költség-tervezési kihívásokról. Nem titkolt célunk pedig az lesz a beszélgetés során, hogy áthidaljuk az információs szakadékot, ami gyakorta megfigyelhető a HR szakemberek és a stratégiai döntéshozók között.

A II. szekció panelbeszélgetésének résztvevői:A még mindig bizonytalankodó, regisztráció előtt álló érdeklődőknek pedig érdemes áttekinteni a konferencia részletes programját is. Az egész napos rendezvényen ugyanis a HR-szakmát érintő legfontosabb kérdéseket járjuk majd körbe; előadások és panelbeszélgetések igazítják majd útba az érdeklődőket többek között a digitalizált HR-megoldások, a KKV-knál alkalmazható nagyvállalati HR-megoldások, illetve a jövő munkahelye tematikák mentén.

Aki még mindig bizonytalankodna, annak ajánljuk a konferencia adatlapján előadóink, beszélgetőpartnereink teljes névsorát, hadd beszéljenek az ő neveik helyettünk:


Baja Sándor

ügyvezető igazgató - Csehország, Magyarország, Románia

Randstad Hungary Kft.

A Randstad (Fortune 500 company) cseh, magyar, román ügyvezetője 8. éve. Előtte 15 évig volt a fogyasztási cikkek piacán, különböző cégek kereskedelmi és marketing vezetője Magyaroszágon, Franciaországban. Közgazdász... Tovább »Kiss Attila

elnök - vezérigazgató

E.ON Hungária Zrt.

Kiss Attila 1999-ben csatlakozott az E.ON Csoporthoz, és azóta számos vezetői posztot töltött be mind Magyarországon, mind Németországban. 2007 és 2008 között a közép-kelet-európai eszközmenedzsment és regulációs... Tovább »dr. Parragh László

elnök

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

 Tovább »Dr. Zolnay Judit

vezérigazgató

MetLife Magyarország és Bulgária

Alapdiplomáját jog- és államtudományból szerezte, MBA mesterképzéssel is rendelkezik.Biztosítási jogászként kezdte pályafutását. 2005-től a Winterthur Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyetteseként és a Winterthur... Tovább »Scheer Sándor

vezérigazgató

Market Építő Zrt.

Scheer Sándor 1996-ban alapította meg a Market Építő Zrt.-t, azóta a cég első számú embere. A cég alapításakor célul tűzte ki maga elé, hogy az építőipar egyik meghatározó szereplője lesz. Több mint 600 építkezés... Tovább »Sinkó Ottó

vezérigazgató

Videoton Holding ZRt.

1958-ban született. 1982-ben villamosmérnökként diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetemen.1982-től a Medicor-nál szoftver fejlesztőmérnök, 1983-tól a Műszertechnikánál fejlesztő mérnök majd osztályvezető, hardver/szoftver... Tovább »

Békefi Gábor

vezérigazgató

Dreher Sörgyárak Zrt.

 Tovább »

Gladinetz András

vezérigazgató-helyettes

Tisza Cipő Group

 Tovább »

Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti tőzsde