Üzlet

A munkaerőhiány egyre nehezebb kihívásokkal szembesíti a vállalatvezetőket

Portfolio
A legnagyobb hazai cégek csúcsvezetői, stratégiai döntéshozói, és természetesen HR-szakemberei is ott lesznek a Portfolio május 23-i HR Revolution 2019 konferenciáján. Van miről beszélni: a versenyképesség fenntartásának ugyanis ma a hatékonyságnövelés, és a HR költség-tervezés a kulcsa.
Május 23-án a Portfolio első alkalommal rendezi meg a HR Revolution 2019 konferenciát. Miért most? Mert a probléma lassan kritikus méreteket ölt és alapjaiban veszélyezteti a hazai vállalatok versenyképességét. A gazdasági környezet alakulása, illetve a számos szektorra jellemző ágazati szintű munkaerőhiány egyre nehezebb kihívásokkal szembesíti a vállalatvezetőket. Nincs mese, a mai munkaerőpiac sajátosságai teljesen más hozzáállást, sokkal nagyobb rugalmasságot követelnek meg a cégektől, mint korábban.

Azok a cégek tudnak ebből a helyzetből jól kijönni, akik először ismerik fel a helyzet komolyságát, és elsőként állnak elő atipikus foglakoztatói megoldásokkal.

A rendezvény második, plenáris programja során vállalatvezetők, HR- és kontrolling szakemberek segítségével járjuk körbe, hogy a szűkös munkaerő-keresztmetszetből fakadóan hogyan értékelődik fel a stratégiai egyensúlyteremtés a munkaerő-állomány, a bérek és egyéb juttatások, valamint a munkaidő-beosztás tekintetében.

A második szekciót Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak Zrt. vezérigazgatója nyitja majd meg előadásával; majd Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója feszegeti majd azt a kérdést, mit tehet ma egy felelős, de profitorientált vállalat egy sztrájkhelyzet küszöbén. Az előadásokat követően pedig panelbeszélgetés keretében vizsgáljuk majd azt, hogy a hatékonyság növelése érdekében milyen szervezetfejlesztési megoldásokat érdemes eszközölni, illetve ezek hogyan hatnak a HR-költségekre, valamint mindezek tervezhetőek-e?

A II. szekció névsorának összeállításakor természetesen ezúttal is kiemelt figyelmet fordítottunk az ágazati sokszínűségre; így vendégeink teljesebb képet kaphatnak majd az egyes iparágakat egységesen, illetve sajátosan is érintő HR költség-tervezési kihívásokról. Nem titkolt célunk pedig az lesz a beszélgetés során, hogy áthidaljuk az információs szakadékot, ami gyakorta megfigyelhető a HR szakemberek és a stratégiai döntéshozók között.

A II. szekció panelbeszélgetésének résztvevői:A még mindig bizonytalankodó, regisztráció előtt álló érdeklődőknek pedig érdemes áttekinteni a konferencia részletes programját is. Az egész napos rendezvényen ugyanis a HR-szakmát érintő legfontosabb kérdéseket járjuk majd körbe; előadások és panelbeszélgetések igazítják majd útba az érdeklődőket többek között a digitalizált HR-megoldások, a KKV-knál alkalmazható nagyvállalati HR-megoldások, illetve a jövő munkahelye tematikák mentén.

Aki még mindig bizonytalankodna, annak ajánljuk a konferencia adatlapján előadóink, beszélgetőpartnereink teljes névsorát, hadd beszéljenek az ő neveik helyettünk:


Baja Sándor

ügyvezető igazgató - Csehország, Magyarország, Románia

Randstad Hungary Kft.

A Randstad (Fortune 500 company) cseh, magyar, román ügyvezetője 8. éve. Előtte 15 évig volt a fogyasztási cikkek piacán, különböző cégek kereskedelmi és marketing vezetője Magyaroszágon, Franciaországban. Közgazdász... Tovább »Kiss Attila

elnök - vezérigazgató

E.ON Hungária Zrt.

Kiss Attila 1999-ben csatlakozott az E.ON Csoporthoz, és azóta számos vezetői posztot töltött be mind Magyarországon, mind Németországban. 2007 és 2008 között a közép-kelet-európai eszközmenedzsment és regulációs... Tovább »dr. Parragh László

elnök

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

 Tovább »Dr. Zolnay Judit

vezérigazgató

MetLife Magyarország és Bulgária

Alapdiplomáját jog- és államtudományból szerezte, MBA mesterképzéssel is rendelkezik.Biztosítási jogászként kezdte pályafutását. 2005-től a Winterthur Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyetteseként és a Winterthur... Tovább »Scheer Sándor

vezérigazgató

Market Építő Zrt.

Scheer Sándor 1996-ban alapította meg a Market Építő Zrt.-t, azóta a cég első számú embere. A cég alapításakor célul tűzte ki maga elé, hogy az építőipar egyik meghatározó szereplője lesz. Több mint 600 építkezés... Tovább »Sinkó Ottó

vezérigazgató

Videoton Holding ZRt.

1958-ban született. 1982-ben villamosmérnökként diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetemen.1982-től a Medicor-nál szoftver fejlesztőmérnök, 1983-tól a Műszertechnikánál fejlesztő mérnök majd osztályvezető, hardver/szoftver... Tovább »

Békefi Gábor

vezérigazgató

Dreher Sörgyárak Zrt.

 Tovább »

Gladinetz András

vezérigazgató-helyettes

Tisza Cipő Group

 Tovább »

BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BÉT