Leszerepelt a Samsung új csúcsmobilja, de még nincs minden veszve
Üzlet

Leszerepelt a Samsung új csúcsmobilja, de még nincs minden veszve

Portfolio
Visszahívta a Samsung az összes tesztelésre kiadott Galaxy Fold készülékét, miután a múlt héten törött kijelzőkről számoltak be többen is. A dél-koreai mobilgyártó vizsgálja az eseteket és egyelőre elhalasztotta a telefon erre a hétre tervezett piacra dobását. Elemzők szerint rövid távon rombolhatja a Samsung márkanév reputációját az eset, de még nincs veszve minden, még így is az elsők között van az innovációban.
A globális és hazai részvénypiaci kilátásokról is lesz szó a Portfolio következő befektetői klubján.


Az eredeti tervek szerint a Galaxy Fold április 26-tól lett volna megvásárolható az Egyesült Államokban. A média képviselői múlt héten már kaptak a telefonokból tesztelésre, de többen is törött kijelzőkről számoltak be mindössze egy napnyi használat után. A Samsung visszahívta a tesztelésre kiadott készülékeket és elkezdte kivizsgálni az ügyet, egyelőre bizonytalan időre elhalasztotta a telefonok piacra dobását is.Egyes esetekben az lehetett a probléma, hogy a használók eltávolították azt a vékony filmréteget a kijelzőről, ami a kijelző védelmét hivatott ellátni, mert azt hitték, hogy csak a "szokásos" fólia. Az SK Securities elemzője szerint ebben az esetben nagy hiba volt úgy kiküldeni úgy a telefonokat, hogy a tesztelők nem kaptak hozzá részletes használati utasítást. Mások szerint az első vizsgálatok azt mutatják, hogy a zsanérokkal volt probléma. Ezeket a híreket a Samsung szóvivője egyelőre nem kommentálta, viszont az alkatrészt beszállító KH Vatec árfolyama esett ma reggel a pletykákra még úgy is, hogy az ügyhöz közel álló források állítása szerint a KH Vatec elvégzett belső vizsgálatai nem tártak fel hibákat.

A Samsung márciusban közzétett egy videót egy tartóssági tesztről, melyen robotok hajtogatnak össze 200 ezer alkalommal Galaxy Fold telefonokat, probléma nélkül.A Samsungnál úgy tartják, hogy a hajtogatható mobilok jelentik az okostelefonok jövőjét és bár egyelőre a késlekedés nem okoz pénzügyi katasztrófát a cégnél, a késlekedés miatt, ha túl sokáig tart egy megbízhatóan működő hajtogatható telefont piacra dobni, lehet, hogy nem lesz majd az elsők között az innovációban, hanem csak követi majd a többieket.

Leszerepelt a Samsung új csúcsmobilja, de még nincs minden veszve
A Samsung február végén, gyorsan a barcelonai Mobile World Congress előtt pár nappal bemutatta a Galaxy Foldot, mindenkit megelőzve. Néhány nappal később a barcelonai eseményen a Huawei is megmutatta, hogy van valami náluk a tarsolyban. A Huawei hajtogatható telefonja a Mate X nevet kapta, ami a várakozások szerint júniustól lesz megvásárolható.Azzal az elemzők egyetértenek, hogy a hajtogatható telefonok meg fogják változtatni a telefonhasználati szokásainkat a következő években, viszont a készülékek magas ára (a Samsung Galaxy Foldért közel 2000 dollárt ki kell fizetni alsó hangon) nagy korlátja lehet annak, hogy széles körben elterjedjen. És még ha sikerül is a bevezetés, nem ez lesz egyelőre az a készülék, ami idén hajtja majd a profitot. A Galaxy Fold megjelenése inkább arra hivatott, hogy demonstrálja a Samsung innovációs képességeit.

Viszont a szakértők szerint a késlekedés rombolhatja a márkanév reputációját rövid távon, de az iparág még mindig úgy látja, hogy a Samsung győztesen kerülhet ki végül. A Kiwoom Securities elemzője szerint ha túl sokáig húzódik a telefon piacra dobása, akkor az aggodalmat kelthet a befektetőkben. A Galaxy S10 egy jó készülék, de a hajtogatható telefon határozza majd meg, hogy a világ legnagyobb mobilgyártója meg tudja-e tartani vezető szerepét a szektorban és továbbra is vezető szerepe lesz-e a technológiai fejlődésben. Egyelőre bizonytalan, hogy meddig halasztja a Samsung a piacra dobást, de a többség arra számít, hogy még ebben a negyedévben megvásárolható lesz a telefon. Első látásra úgy tűnik, hogy a Samsung kicsit elsiette a készülék bemutatását - tette hozzá a CNBC.

Egy Samsung-dolgozó szerint ha a történet jó oldalát akarjuk nézni, akkor legalább azelőtt kiderült a hiba, hogy a széles közönségnek piacra dobták volna a telefont, így megvan rá a lehetőségük, hogy helyre hozzák a problémát. Nem úgy, mint három éve a Galaxy Note 7 piacra dobásakor, az emlékezetes robbanó és kigyulladó telefonok esetén.

A Samsung Galaxy Fold telefonját mi is kipróbáltuk, az erről készült videót itt látható:A címlapkép forrása: AFP / Josh Edelsohn
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
online bolt_shutter