Előfizetői tartalom

Összeesett a PSA Csoport értékesítése

Portfolio
Jóval kevesebb autót adott el az idei első három hónapban a PSA Csoport, mint tavaly, ami részben annak tudható be, hogy Iránban felfüggesztette a tevékenységét a cégcsoport, viszont ha ezt a hatást kiszűrjük, akkor is nagy volt a visszaesés. Ennek ellenére a vállalat bevételei nagyjából szinten maradtak, ami annak köszönhető, hogy kedvező irányba mozdult a termékmix, és a korábbinál magasabb áron adja autóit a cégcsoport.

Összeestek a PSA Csoport eladásai az idei első negyedévben, globálisan 15,7 százalékkal kevesebb, csupán 886 ezer autót adott el a francia autógyártó, miközben egy éve még 1,05 millió autót értékesítettek. A Peugeotnál 31, a Citroennél 6, a DS-nél közel 18 százalékos volt a visszaesés, egyedül az Opel eladásai nőttek, ott 4 százalékkal több autót adtak el. Kínában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés