Üzlet

Üzemkész a világ első úszó atomerőműve

Portfolio
Az Akagyemik Lomonoszov úszó atomerőmű 1-es és 2-es reaktora 2019. március 31-én elérte a 100%-os teljesítményszintet a Roszatom tájékoztatása szerint.
A nukleáris energia jövőjéről a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciáján is szó lesz. Még nem késő jelentkezni!


A társaság közlése alapján az atomerőművel elvégzett tesztsorozat megerősítette, hogy a fő- és segédberendezések, valamint az automatikus folyamatvezérlő rendszerek stabilan működnek és készen állnak az üzembe helyezésre, így várhatóan megkapja a hatóságoktól az átvételi tanúsítványt, majd júliusban a működési engedélyt.

Az úszó atomerőművet várhatóan 2019 nyarán vontatják majd Pevekbe, a Csukcsföldi autonóm körzetbe, ahol a bilibinói atomerőművet és a csaunszki szénerőművet váltja majd fel. A tervek szerint 2019 decemberében csatlakozik rá a villamosenergia-hálózatra.

A tervek szerint az év végéig Pevekben befejeződnek az úszó atomerőmű a part menti infrastruktúrához szükséges építési munkái, a hidraulikus építmények és egyéb épületek kivitelezése, valamint a villamos energia a helyi hálózatba és a város fűtési hálózatába való kapcsolását biztosító infrastruktúrának a kiépítése.

A projekt, illetve az úszó atomerőmű korábban zöld szervezetek aggályait váltotta ki, a Roszatom szerint viszont az úszó atomerőmű teljes mértékben megfelel a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség biztonsági követelményeinek, képes ellenállni a cunaminak vagy egyéb természeti katasztrófáknak, így nem jelent veszélyt a környezetre.

Az Akagyemik Lomonoszov Az úszó atomerőmű a világ első kis teljesítményű mobil atomerőművi projektje keretében készült el. Az úszó atomerőmű az északi és távol-keleti területeken működik majd, és célja hogy energiával lássa el a távoli iparvállalatokat, a kikötőkben, illetve biztosítsa a nyílt tengeren lévő olaj- és gázplatformok energiaellátását. Az úszó atomerőműbe két KLT-40C típusú reaktort építettek be, amelyek 70 MW villamos energiát és 300 MW hőenergiát képesek előállítani normál üzemmódban, ami egy hozzávetőleg százezer lakosú város energiaellátását képes biztosítani. A blokkok sziget üzemmódban is üzemelhetnek, és alkalmassá tehetők a tengervíz sótalanítására is. A Roszatom dolgozik az úszó atomerőművek második generációján is, amelyet optimalizált úszó atomerőműveknek neveztek el (angol nevén Optimized Floating Power Units, OFPUs), ezek két RITM-200M reaktorral lesznek felszerelve, egyenként 50 MW kapacitással.Üzemkész a világ első úszó atomerőműve
Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde
Olvasta már? Eséssel zárt a BUX