Üzlet

Üzemkész a világ első úszó atomerőműve

Portfolio
Az Akagyemik Lomonoszov úszó atomerőmű 1-es és 2-es reaktora 2019. március 31-én elérte a 100%-os teljesítményszintet a Roszatom tájékoztatása szerint.
A nukleáris energia jövőjéről a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciáján is szó lesz. Még nem késő jelentkezni!


A társaság közlése alapján az atomerőművel elvégzett tesztsorozat megerősítette, hogy a fő- és segédberendezések, valamint az automatikus folyamatvezérlő rendszerek stabilan működnek és készen állnak az üzembe helyezésre, így várhatóan megkapja a hatóságoktól az átvételi tanúsítványt, majd júliusban a működési engedélyt.

Az úszó atomerőművet várhatóan 2019 nyarán vontatják majd Pevekbe, a Csukcsföldi autonóm körzetbe, ahol a bilibinói atomerőművet és a csaunszki szénerőművet váltja majd fel. A tervek szerint 2019 decemberében csatlakozik rá a villamosenergia-hálózatra.

A tervek szerint az év végéig Pevekben befejeződnek az úszó atomerőmű a part menti infrastruktúrához szükséges építési munkái, a hidraulikus építmények és egyéb épületek kivitelezése, valamint a villamos energia a helyi hálózatba és a város fűtési hálózatába való kapcsolását biztosító infrastruktúrának a kiépítése.

A projekt, illetve az úszó atomerőmű korábban zöld szervezetek aggályait váltotta ki, a Roszatom szerint viszont az úszó atomerőmű teljes mértékben megfelel a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség biztonsági követelményeinek, képes ellenállni a cunaminak vagy egyéb természeti katasztrófáknak, így nem jelent veszélyt a környezetre.

Az Akagyemik Lomonoszov Az úszó atomerőmű a világ első kis teljesítményű mobil atomerőművi projektje keretében készült el. Az úszó atomerőmű az északi és távol-keleti területeken működik majd, és célja hogy energiával lássa el a távoli iparvállalatokat, a kikötőkben, illetve biztosítsa a nyílt tengeren lévő olaj- és gázplatformok energiaellátását. Az úszó atomerőműbe két KLT-40C típusú reaktort építettek be, amelyek 70 MW villamos energiát és 300 MW hőenergiát képesek előállítani normál üzemmódban, ami egy hozzávetőleg százezer lakosú város energiaellátását képes biztosítani. A blokkok sziget üzemmódban is üzemelhetnek, és alkalmassá tehetők a tengervíz sótalanítására is. A Roszatom dolgozik az úszó atomerőművek második generációján is, amelyet optimalizált úszó atomerőműveknek neveztek el (angol nevén Optimized Floating Power Units, OFPUs), ezek két RITM-200M reaktorral lesznek felszerelve, egyenként 50 MW kapacitással.Üzemkész a világ első úszó atomerőműve
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ott_one_2019_1500x844