Üzlet

16 forint osztalékfizetésről döntött az Alteo közgyűlése

Portfolio
Az Alteo pénteki közgyűlése elfogadta a tavalyi év eredménye után a 250 068 416 forintos osztalék kifizetését, ami részvényenként 16 forintos osztalékot jelent. A közgyűlés mindemellett saját részvények vásárlására és az alaptőke felemelésére is felhatalmazta a társaság igazgatóságát.
Megtartotta éves rendes közgyűlését az Alteo, a társaság közgyűlése a tavalyi év beszámolójának elfogadása mellett többek között az osztalékról is döntött. A közgyűlés elfogadta a társaság 2018-as évre vonatkozó, a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint elkészített beszámolóját. A társaság közel 18,7 milliárd forintos árbevételt, több mint 530 millió forintos nettó eredményt ért el a tavalyi évben, az EBITDA értéke pedig meghaladta az 1,8 milliárd forintot, míg befektetett eszközei 80 százalékkal növekedtek a 2018-as év folyamán.

Az Alteo a tavalyi éve utáni megállapított leányvállalati osztalékokkal kiegészített szabad eredménytartalékból (osztalékalap) 250 068 416 forint osztalékot fizet ki, ami a társaság tulajdonában álló saját részvényeket, továbbá a Ptk. vonatkozó pontja alapján osztalékra nem jogosító, 2019. március 25. napján kibocsátott részvényeket ide nem értve - részvényenként bruttó 16 forint osztaléknak felel meg. Az Alteo 16 forintos osztalékával és a részvények csütörtöki záróárával kalkulálva 2,1 százalékos osztalékhozam adódik.

A közgyűlés továbbá április 26-tól 18 hónapos felhatalmazást adott az Alteo igazgatóságának saját részvények vásárlására is. Ezen felhatalmazás alapján megszerezhető részvények száma nem lehet több, mint a mindenkori alaptőke huszonöt százalékának megfelelő össznévértékű részvények száma, és a társaság tulajdonában álló saját részvények össznévértéke egy időpontban sem haladhatja meg ezt a mértéket. A saját részvények megszerezhetők akár visszterhesen, akár ellenérték nélkül, tőzsdei forgalomban és nyilvános ajánlat útján, vagy - amennyiben jogszabály nem zárja ki - tőzsdén kívüli forgalomban is.

Az Alteo közgyűlése arra is felhatalmazta a társaság Igazgatóságát, hogy az Alteo alaptőkéjének felemeléséről saját hatáskörben, az igazgatóság legalább négy tagjának támogató szavazatával döntést hozzon. A közgyűlési felhatalmazás alapján az igazgatóság a társaság alaptőkéjét - a társaság által kibocsátott részvények névértékével számolva - legfeljebb összesen 150 000 000 forinttal -(jóváhagyott alaptőke) felemelheti a 2019. április 26. napjától számított öt éves időtartam alatt.

A közgyűlés módosította a társaság főtevékenységét, az Alteo új főtevékenysége: mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás (TEÁOR 7112).

Emelkedik az árfolyam

Az Alteo árfolyama 1,3 százalékkal került ma feljebb, míg a társaság részvényei idén 23,4 százalékot emelkedtek.

16 forint osztalékfizetésről döntött az Alteo közgyűlése
deloitte logo
Ipar 4.0 robot
Kásler Miklós EMMI
forint
Frankfurti tőzsde
autobaleset
varga mihály_mti
GettyImages-1006811190
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
deloitte logo